Knausgård mener han har noe til felles med Ringo Starr

Klar for New York-konsert med studiebandet.

I USA: Forfatter Karl Ove Knausgård er tilbake i New York i forbindelse med utgivelsen av bind fire av «Min kamp»-bøkene nå utgis i USA. Om et par uker får bandet hans Lemen sin New York-debut. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
I USA: Forfatter Karl Ove Knausgård er tilbake i New York i forbindelse med utgivelsen av bind fire av «Min kamp»-bøkene nå utgis i USA. Om et par uker får bandet hans Lemen sin New York-debut. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Karl Ove Knausgård er på turné i USA. Som ifjor mottas han igjen som en rockestjerne når fjerde bind av «Min kamp»-bøkene nå utgis. I går kom han til New York fra San Fransisco hvor 1200 mennesker møtte opp på boksignering.

- Jeg merker det blir større for hver gang. Det er utrolig mye mennesker, sier Knausgård til Dagbladet.

20. mai er han igjen tilbake i byen for å opptre med bandet sitt Lemen - et band han var en del av sammen med blant andre Tore Renberg på 1990-tallet, og som hadde comeback i fjor høst da Renberg lanserte boka si.

- Ikke verdig - Jeg vet at det ikke er det mest verdige man kan gjøre å være snart 50 og spille låter man lagde når man var 20. Men det var veldig gøy, forteller Knausgård og forklarer at Renberg dessverre ikke har tid til å være med denne gangen.

Derfor har bandet i stedet fått med folkemusikeren Annlaug Børsheim som vokalist og på fele.

- Vi har bare øvd kanskje åtte timer, også skal vi hit og spille i New York. Da er fallhøyden helt utrolig stor. Men jeg tror alle skjønner at vi ikke prøver å komme oss inn på det amerikanske markedet med musikken vår, sier Knausgård og smiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer