NOMINERT: Karl Ove Knausgård er nominert til pris for tredje gang med tredje bok i «Min kamp»-serien. Foto: Anders Grønneberg
NOMINERT: Karl Ove Knausgård er nominert til pris for tredje gang med tredje bok i «Min kamp»-serien. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Knausgård nominert til Independent Foreign Fiction Prize 2015

Tredje gang han er langlistet til den prestisjefylte prisen.

(Dagbladet): Forfatter karl Ove Knausgård er en av 15 nominerte på langlisten til den prestisjefylte internasjonale litteraturprisen Independent Foreign Fiction Prize.

Det skriver forlaget hans Oktober i en pressemelding.

Årets langliste ble ifølge Irish Times plukka ut av et panel på fem dommere, blant 111 titler med 28 ulike oprinnelsesspråk.

Knausgård har tidligere vært nominert med de to første bøkene i «Min kamp»-serien. Begge gangene har han kommet med på kortlisten. Denne gangen er han nominert for romanen «Min kamp. Tredje bok».

Langlisten reduseres til seks titler 6. april. Blant de andre nominerte er Haruki Murakami og Daniel Kehlmann.

Vinneren av prisen offentliggjøres 27. mai. Prisen består av 10,000 pund, som deles mellom forfatteren og oversetteren av vinnerboka.

Independent Foreign Fiction Prize deles ut av den velrenommerte britiske avisen Independent i samarbeid med Arts Council England og Champagne Taittinger. Blant tidligere vinnere finner vi Per Petterson, Per Olov Enquist og W. G. Sebald.