Knausgård nominert til prestisjepris

Svensk avis mener Knausgård har en fremgang uten sidestykke, og nominerer ham til prestisjetung kulturpris.

POPULÆR I SVERIGE:  Karl Ove Knausgård slår an blant svenskene, og er nå nominert til en prestisjetung kulturpris. Foto:Jacques Hvistendahl(Dagbladet)
POPULÆR I SVERIGE: Karl Ove Knausgård slår an blant svenskene, og er nå nominert til en prestisjetung kulturpris. Foto:Jacques Hvistendahl(Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karl Ove Knausgård vekker oppsikt også i Sverige.

Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at han har hatt en fremgang uten sidestykke og bader i kulturkred, og har nominert forfatteren som en av fem kandidater til sin prestisjetunge kulturpris for Min kamp. Første bok.

Leserne skal stemme frem vinneren.

- Vanskelig for å argumentere I forbindelse med nominasjonen har avisen trykket et tresiders intervju med Knausgård, som da han gjestet Skavlan i fjor høst hevdet at han skulle slutte å gi intervjuer. I intevjuet har Knausgård vanskelig for å svare på hva ærligheten i bøkene har kostet.

- Det er andre som har fått betale for det. Jeg har valgt å gi ut boken, men beslutningen har påvirket andre veldig mye uten at de har kunnet kontrollere det. Men jeg har vanskelig for å argumentere når mediene ringer siden jeg selv har del i det, forklarer Knausgård.

Trenger bekreftelse Knausgård innrømmer at han til tross for sin enorme boksuksess stadig har et stort behov for bekreftelse, og at prestasjonsangsten sitter i.

- Jeg trenger bekreftelse fra alle kanter. I Norge har oppmerksomheten vært massiv. Men det er heller ikke verdens undergang å skrive en dårlig bok, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer