<strong>BESTSELGER:</strong> Forfatter Karl Ove Knausgård var nylig på bokturné i USA i forbindelse med utgivelsen av «Min kamp. Bok fire». Den gikk rett inn på New York Times bestselgerliste. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
BESTSELGER: Forfatter Karl Ove Knausgård var nylig på bokturné i USA i forbindelse med utgivelsen av «Min kamp. Bok fire». Den gikk rett inn på New York Times bestselgerliste. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Knausgård på bestselgerlister i USA

«Min kamp»-suksessen fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke var Karl Ove Knausgård i USA på bokturné i forbindelse med lanseringa av «Min Kamp. Fjerde bok».

Søndag gikk romanen rett inn på New York Times prestisjetunge bestselgerliste, skriver forlaget hans Oktober i en pressemelding.

Boka ligger på en 15. plass.

- Større for hver gang Knausgård er svært populær i USA, og alle arrangementer han har deltatt på skal ha vært utsolgt. Da han skulle signere bøker i San Fransisco hadde hele 1200 mennesker sikra seg billetter.

Dagbladet møtte Knausgård under oppholdet, da han også besøkte New York.

- Jeg merker det blir større for hver gang. Det er utrolig mye mennesker, sa Knausgård til Dagbladet.

Forfatteren går i tillegg rett inn på bestselgerlista for billigbøker med forgjengeren, «Min Kamp. Tredje bok», som ble utgitt i USA i fjor vår. Her ligger den på en 19. plass.

Konsert 20. mai er Knausgård tilbake i New York for å opptre med bandet sitt Lemen - et band han var en del av sammen med blant andre Tore Renberg på 1990-tallet, og som hadde comeback i fjor høst da Renberg lanserte boka si.

Konserten blir under Norsk-amerikansk litteraturfestival, og det er Knausgårds band fra studietida, som har fått æren av åpne hele festivalen.

Det samlede opplaget for de seks «Min kamp»-bøkene er nå 468 000 i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer