Knausgård på teaterkurs

Karl Ove Knausgårds «Min kamp. Sjette bok» er nok en gang utsatt.

Lager teater: Karl Ove Knausgård ble i 2009 en del av Agder Teaters Dramatikerseminar der deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Foto: Håkon Eikesdal
Lager teater: Karl Ove Knausgård ble i 2009 en del av Agder Teaters Dramatikerseminar der deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Foto: Håkon EikesdalVis mer

(Dagbladet): -Knausgård jobber fortsatt med manuset, og vi antar derfor at boka vil komme i juni, sier Elisabeth Steen, markedssjef i forlaget Oktober.

Forfatteren er sammen med forfatterkollegene Line Baugstø, Mirjam Kristensen, Trond Arntzen og Gaute Heivoll en del av Agder Teaters satsning på ny norsk dramatikk. I 2009 ble sørlandsforfatterne valgt ut til teaterets nystartede Dramatikerseminar der de ble tilbudt en «1-årig systematisk, strukturert og forpliktende skriveprosess» i samarbeid med etablerte dramaturger.

Vil skrive for teater -Han var med i starten før han søkte permisjon for å jobbe med «Min kamp»-prosjektet. Men han er i stallen vår og har selv et ønske om å skrive for oss, så det er vi veldig glade for, sier teatersjef Ingrid Forthun.

Målet har vært at deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Torsdag 20. januar har Agder Teater urpremiere på Line Baugstøs «Fyr på peisen» og Trond Arntzens stykke «En voksen mann».

På turné -Vi kan konkludere med at urpremieren er en del av de første fruktene av en langsiktig satsning på ny norsk dramatikk. For meg er det helt opplagt at vi som teater må ta pulsen på vår egen samtid. Dette er en investering i kunnskap og utvikling av menneskelig talent, sier Forthun.

De to premiereklare stykkene skal ut på turné, og settes også opp på Dramatikkens Hus i Oslo. Forthun sammenlikner satsingen med næringslivets investeringer i forskning.

Premiereklar: Line Baugstøs stykke «Fyr på peisen» har urpremiere torsdag 20. januar, og handler om frivillig og ufrivillig barnløshet
Foto: Berit Roald / Scanpix
Premiereklar: Line Baugstøs stykke «Fyr på peisen» har urpremiere torsdag 20. januar, og handler om frivillig og ufrivillig barnløshet Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

-Dette er noe av det dyreste og mest risikofylte vi kan gjøre. Det er lagt billigere å spille Shakespeare og Ibsen, men morgendagens klassikere er dagens dramatikk, sier Forthun.