Knausgård på teaterkurs

Karl Ove Knausgårds «Min kamp. Sjette bok» er nok en gang utsatt.

Lager teater: Karl Ove Knausgård ble i 2009 en del av Agder Teaters Dramatikerseminar der deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Foto: Håkon Eikesdal
Lager teater: Karl Ove Knausgård ble i 2009 en del av Agder Teaters Dramatikerseminar der deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): -Knausgård jobber fortsatt med manuset, og vi antar derfor at boka vil komme i juni, sier Elisabeth Steen, markedssjef i forlaget Oktober.

Forfatteren er sammen med forfatterkollegene Line Baugstø, Mirjam Kristensen, Trond Arntzen og Gaute Heivoll en del av Agder Teaters satsning på ny norsk dramatikk. I 2009 ble sørlandsforfatterne valgt ut til teaterets nystartede Dramatikerseminar der de ble tilbudt en «1-årig systematisk, strukturert og forpliktende skriveprosess» i samarbeid med etablerte dramaturger.

Vil skrive for teater -Han var med i starten før han søkte permisjon for å jobbe med «Min kamp»-prosjektet. Men han er i stallen vår og har selv et ønske om å skrive for oss, så det er vi veldig glade for, sier teatersjef Ingrid Forthun.

Målet har vært at deltakerne skal skrive hver sin enakter som så skal iscenesettes av teateret. Torsdag 20. januar har Agder Teater urpremiere på Line Baugstøs «Fyr på peisen» og Trond Arntzens stykke «En voksen mann».

På turné -Vi kan konkludere med at urpremieren er en del av de første fruktene av en langsiktig satsning på ny norsk dramatikk. For meg er det helt opplagt at vi som teater må ta pulsen på vår egen samtid. Dette er en investering i kunnskap og utvikling av menneskelig talent, sier Forthun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer