Knausgård skriver på ny roman

Og han er blitt firebarnsfar.

SKRIVER PÅ NY ROMAN:  Karl Ove Knausgård er i gang med en ny roman. Det til tross for at han tidligere har uttalt at han ikke lenger er forfatter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SKRIVER PÅ NY ROMAN: Karl Ove Knausgård er i gang med en ny roman. Det til tross for at han tidligere har uttalt at han ikke lenger er forfatter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karl Ove Knausgård er en av landets forfattere som har skapt flest overskrifter de siste åra med sin romanserien «Min kamp». Også i utlandet er 45-åringen blitt en het potet.  - Ikke om eget liv På hjemmebane har det vært stille fra sørlendingen, som bor base i Sverige, den siste tida, men til det amerikanske tidsskriftet New Repubic røper forfatteren at han har nye planer på gang.

- Jeg burde ikke snakke om dette, sier Knausgård til reporter Evan Hughes.

Videre skriver Hughes at Knausgård nå «kan jeg sitte ned og være et annet sted, gjøre noe annet», noe som var vanskelig i all viraken rundt «Min kamp»-utgivelsene.

Ifølge New Republic er det nye verket han jobber med inspirert av Borges og Calvino, og skal ha elementer av fantasi og det utenomjordiske - og være romanen som ikke skal handle om hans eget liv i det hele tatt.

- Gråt Da Knausgård fullførte den sjette og siste boka i «Min kamp»-serien rant tårene.

- Når jeg skrev slutten på bind seks, gråt jeg sånn at jeg ikke kunne se tastaturet. Det var også hele poenget, at det skulle munne ut i det. Jeg vet ikke om andre kommer til å gjøre det, men jeg gjorde det, har Knausgård sagt til NRK tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer