SKRIVER PÅ NY ROMAN:  Karl Ove Knausgård er i gang med en ny roman. Det til tross for at han tidligere har uttalt at han ikke lenger er forfatter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SKRIVER PÅ NY ROMAN: Karl Ove Knausgård er i gang med en ny roman. Det til tross for at han tidligere har uttalt at han ikke lenger er forfatter. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Knausgård skriver på ny roman

Og han er blitt firebarnsfar.

(Dagbladet): Karl Ove Knausgård er en av landets forfattere som har skapt flest overskrifter de siste åra med sin romanserien «Min kamp». Også i utlandet er 45-åringen blitt en het potet.
  - Ikke om eget liv På hjemmebane har det vært stille fra sørlendingen, som bor base i Sverige, den siste tida, men til det amerikanske tidsskriftet New Repubic røper forfatteren at han har nye planer på gang.

- Jeg burde ikke snakke om dette, sier Knausgård til reporter Evan Hughes.

Videre skriver Hughes at Knausgård nå «kan jeg sitte ned og være et annet sted, gjøre noe annet», noe som var vanskelig i all viraken rundt «Min kamp»-utgivelsene.

Ifølge New Republic er det nye verket han jobber med inspirert av Borges og Calvino, og skal ha elementer av fantasi og det utenomjordiske - og være romanen som ikke skal handle om hans eget liv i det hele tatt.

- Gråt Da Knausgård fullførte den sjette og siste boka i «Min kamp»-serien rant tårene.

- Når jeg skrev slutten på bind seks, gråt jeg sånn at jeg ikke kunne se tastaturet. Det var også hele poenget, at det skulle munne ut i det. Jeg vet ikke om andre kommer til å gjøre det, men jeg gjorde det, har Knausgård sagt til NRK tidligere.

Forfatteren har også omtalt bokserien som et «litterært selvmord», og antydet at han har vært ferdig som skjønnlitterær forfatter.

- Med det har jeg tenkt at jeg tømmer ut alt, og gjør alt det jeg ikke skal. Og det finnes et hat til forfatterrollen og egentlig også til hele prosjektet, som munner ut i en setning som handler om at jeg ikke lenger er forfatter, sier Knausgård i dokumentaren «Tonjes versjon - ein radiodokumentar om å bli ufrivillig romanfigur».

Den ble laget av Knausgårds ekskone Tonje Aursland.

Nå er det derimot mye som tyder på at han likevel tar pennen fatt igjen.

Firebarnsfar Og det er mer som er nytt i Knausgårds liv, ifølge New Republic.

I artikkelen står det nemlig at Knausgård og kona Linda Boström Knausgård nylig har fått en datter. To uker før Evan Hughes er på besøk hos Knausgård og kona i Sverige, skal Linda «ha født deres fjerde barn».

Fra før har ekteparet de tre barna Heidi, John og Vanja, som også har vært nevnt i «Min kamp»-bøkene. Forfatteren har blant annet uttalt at han føler skyld overfor sine forsvarsløse barn.

I New republic-artikkelen står det at Hughes setter seg til bords for å spise middag med familien. Der sitter Vanja, Heidi og John, og deres mor Linda.

«Linda holder den nye baby-jenta. Hun er den uberørte, men en dag vil hun kunne lese om sine foreldre og søsken», står det.

Oktober forlag har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag formiddag.