Knausgård snakker før siste bok

1. oktober leverer Karl Ove Knausgård fra seg manuset til «Min kamp 6». Men før det stiller han opp på Oslo Bokfestival.

SNART BOKKLAR: 1. oktober skal Karl Ove Knausgård levere fra seg manuset til «Min kamp 6».

Foto: Håkon Eikesdal
SNART BOKKLAR: 1. oktober skal Karl Ove Knausgård levere fra seg manuset til «Min kamp 6». Foto: Håkon EikesdalVis mer

||| (Dagbladet): I disse dager er det ett år siden Karl Ove Knausgård presenterte sitt «Min kamp»-prosjekt. De fem første bøkene er solgt i over 200 000 eksemplarer, og i november kommer avslutningsboka «Min kamp 6». Det bekrefter Elisabeth Steen, informasjonssjef i forlaget Oktober.

Årets julebok? —Avtalen er at Karl Ove skal levere manuset sitt 1. oktober. Vi kommer til å jobbe raskt og utgir boka i begynnelsen av november. Vi håper og tror at dette blir årets julebok, sier Steen til Dagbladet.

Knausgård har sjeldent stilt opp til intervjuer og deltar heller ikke ofte på litterære arrangementet. Fredag 17. september gjør han imidlertid et unntak. Da skal forfatteren delta på tre forskjellige arrangementer under åpningsdagen for landets største bokarrangement, Oslo Bokfestival.

«Mens vi venter på sekseren» —Det er vi selvfølgelig veldig glade for. Knausgård er en litterære superstjerne og han skal jo runde av romanløpet sitt i høst. Vi er like spent som festivalpublikummet på hvor mye han kommer til å røpe om den siste boka, sier festivalsjef Eivind Volder Rutle.

Under åpningsseremonien skal Knausgård lese høy fra en av «Min kamp»-bøkene. Klokka 18 møter han journalist Annette Orre til samtalen «Mens vi venter på sekseren» fra festivalscenen i Spikersuppa.

—Det er ikke uten grunn at vi har lyst til at han skal delta på festivalåpningen. Vi har et ønske om å lage en bred festival, og håper at det at Knausgård er en slik spydspiss inn i offentligheten vil dryppe litt på de andre forfatterne som også deltar på festivalen, sier Eivind Volder Rutle.

Høye forventninger «Min kamp»-forfatterens opptredenen avrundes på et arrangement i bakgården til Knausgårds forlag Oktober. Forlaget holder i dag sin årlige pressekonferanse med lansering av høstens bøker, blant dem siste bok i Karl Ove Knausgårds suksesserie.     

—Presset er stort og forventningene er høye. Det viser at bøkene har vekket et stort engasjement. Folk har ringt og mailet oss for å høre når siste bok kommer ut, og det er sjeldent at man som forlag opplever en slik interesse, sier Steen.