BLÅSER I FERIEN:  Karl Ove Knausgård droppet årets sommerferie til Korsika med familien for å skrive. I september skal han til Island på Litteraturfestival. 

Foto: Håkon Eikesdal
BLÅSER I FERIEN: Karl Ove Knausgård droppet årets sommerferie til Korsika med familien for å skrive. I september skal han til Island på Litteraturfestival. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Knausgård til Island

Men droppet ferien med kona og barna.

(Dagbladet): Det begynner å bli en stund siden vi hørte noe fra ham. Karl Ove Knasugård (42) skal etter planen gi ut den sjette og siste boka i «Min Kamp»-serien i høst. Forlaget Oktober har tidligere sagt at boka skal komme i oktober, men lanseringsdato er ennå ikke på plass.

NTB skriver at den suksessrike forfatteren skal gjeste Den Internationale Litteraturfestival i Reykjavik, Island, i neste måned. Festivalen varer fra 7.-11. september.

Droppet ferien «Min Kamp. Sjette bok» er blitt utsatt flere ganger. Knausgårds  bøker har solgt flere hundre tusen eksemplarer.

Forfatteren bor i Malmö sammen med sin svenske kone Linda Boström Knausgård, og deres tre barn.

I damebladet KK skrev Boström Knausgård tidligere i sommer at familien endelig skulle på ferie til Korsika. Hun har lenge drømt om å dra dit, men ikke hatt mulighet på grunn av sin sykdom. Hun skriver at Karl Ove ikke kunne være med fordi han er «hjemme og skriver», og at hun dro med «barna og mormor» i stedet.

Risikerte fengsel «Min kamp»-serien har skapt mye debatt, blant annet fordi Knausgård skriver tett opp til virkeligheten og bruker reelle navn. I den femte boka, som kom på begynnelsen av sommeren i fjor, skriver han om en angivelig voldtekt.

- Episoden slik den beskrives i boka, har en strafferamme på inntil ti år. Når høyeste straff er ti år, er fristen for foreldelse ti år, sa advokat Gro Wildhagen til Dagbladet da.

Dermed kunne Knausgård risikert fengsel, fordi fristen for foreldelse ikke hadde gått ut.

Til Island Nå skal den mye omtalte forfatteren altså til sagaøya i begynnelsen av september.

NTB skriver at årets tema er Nordens klassiske fortellinger og samtidslitteratur. Det forventes at 15 internasjonale forfattere tar turen til festivalen, som ble grunnlag i 1985.