Lillehammer 20120530: Litteraturfestivalen. Stig Sæterbakken minnes med arrangement i Banken. Karl Ove Knausgård er hovedtaler, han har med seg sin kone, Linda Boström Knausgård. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Lillehammer 20120530: Litteraturfestivalen. Stig Sæterbakken minnes med arrangement i Banken. Karl Ove Knausgård er hovedtaler, han har med seg sin kone, Linda Boström Knausgård. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Knausgård til teateret

«Min kamp» skal dramatiseres i Stockholm.

(Dagbladet): Karl Ove Knausgård har enorm suksess med sitt romanverk «Min kamp».

I går kom nyheten om at han er en av 15 nominerte til den prestisjetunge Independent Foreign Fiction Prize for tredje gang.

I dag offentliggjorde Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sitt program for høsten, og det ble kjent at Karl Ove Knausgårds romanserie blir teater.

Tar for seg alle bøkene Det skriver forlaget hans Oktober i en pressemelding.

Forestillingen skal ha urpremiere 29. august, og skal ta for seg alle seks bøkene i serien.

Det er den kritikerroste norske regissøren Ole Anders Tandberg står for dramatiseringen av bøkene og har regi på stykket. Tandberg har tidligere laget oppsetninger basert på tekster av blant andre Tor Ulven, Kjell Askildsen og Alf Prøysen.

Avlyst Det er ikke første gang Knausgårds verk entrer teaterscenen. Under Nasjonalteaterets vårlansering høsten 2013 ble det kjent at en av forestillingene på teatrets vårprogram 2014 vil være basert på forfatter Karl Ove Knausgårds bokserie «Min kamp». Forestillingen fikk samme tittel som den omstridte serien.

- Det blir ikke noe direkte dramatiseringa av bokserien, men snarere en forestilling om fenomenet Knausgård, sa informasjonrådgiver ved Nasjonalteateret, Kirsti Ellefsen, til Dagbladet den gang.

For et år siden ble imidlertid premieren utsatt. Etter først å ha utsatt forestillingen, har teatersjef Hanne Tømta nå avlyst forsøket, skrev Klassekampen i fjor.

Det var blant andre Harald Eia og Thomas Giertsen som stod bak prosjektet.