Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knausgård utgir «Rocky & Edith»

Martin Kellermans egen historie om kjærlighet, sjalusi, savn og ensomhet.

PELIKANEN FORLAG: Karl Ove Knausgård gir ut tegneserie på nystartet forlag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PELIKANEN FORLAG: Karl Ove Knausgård gir ut tegneserie på nystartet forlag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Torsdag 1. november utgir Karl Ove Knausgårds nystartede forlag, Pelikanen, Martin Kellermans kjente tegneserie «Rocky & Edith».

Rocky har tidligere vært utgitt av Egmont Serieforlag, men når Knausgård nå tar over, kommer boka i et mer litterært format som en helt ny type utgivelse. 

Et nyansert bilde Boka er 350 siders tegneseriefortelling, og en personlig historie om hvordan Martin Kellerman forelsket seg og la sin lykke i et annet menneskes vimsete hender.

- Denne historien, som er hentet fra Kellermans eget liv, blir fortalt gjennom hundre striper som ikke bare alle står støtt på egne bed med gode, noen ganger fantastiske onlinere, men som også tegner opp et bilde, om oss og om vår tid, det som foregår akkurat nå. Den tonen vi snakker i, de tingene vi er opptatt av, den kunnskapen om verden vi har - Kellermans gehør for den tonen er absolutt, sier Knausgård i forordet.

En tegnet kjærlighetshistorie Kellerman skriver også i forordet, med sin karakteristiske håndskrift, at han hadde sett tilbake på sine gamle serier og oppdaget at de fulgte hans livs interessante og mindre interessante perioder. Han ville derfor redigere handlingene litt og koke de ned til en helhetlig historie. 

- I denne omgang ble det historien om hvordan jeg, eller Rocky da, under et par år gjorde et kanskje dumdristig forsøk på å åpne meg selv for et annet menneske, skriver Kellerman.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media