TRUSSELBREV:  Yngve Knausgård omtales flere ganger i broren Karl Ove Knausgårds bokprosjekt. Som et resultat av det, skal han ha mottatt trusselbrev i posten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRUSSELBREV: Yngve Knausgård omtales flere ganger i broren Karl Ove Knausgårds bokprosjekt. Som et resultat av det, skal han ha mottatt trusselbrev i posten. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Knausgårds bror har fått trusselbrev

Brevskriver mente Knausgårds bror burde vært abortert bort.

(Dagbladet): I dag lanseres den mye omtalte «Min kamp. Sjette bok», som er den siste i Karl Ove Knausgårds selvbiografiske romanprosjekt.

Serien har vært gjenstand for massiv oppmerksomhet, blant annet på grunn av forfatterens svært utleverende stil i forhold til familiemedlemmer.

Trusselbrev Yngve Knausgård, Karl Oves storebror, er blitt nevnt en rekke ganger i de foregående bøkene.

I «Min kamp. Sjette bok» står det at Yngve og hans datter mottok et anonymt trusselbrev i posten. Det var adressert til Yngve Hatløy, som er deres mors pikenavn.

«For noen måneder siden fikk jeg et anonymt trusselbrev i posten, der var rettet til min bror, så det var altså en kopi jeg fikk, men min bror var ikke tiltalt med sitt egentlige navn, derimot med vår mors pikenavn. Yngve Hatløy, stod det. Brevskriveren mente han ikke lenger fortjente navnet Knausgård, og ga ham et annet navn. Meg fratok brevskriveren navnet helt, og benevnte meg utelukkende gjennom min tittel, som var ironisk. Dikteren, det var meg», står det i boka.

- Abort Videre går den anonyme brevskriveren langt i å mente at Yngve burde vært abortert bort. Yngve Knausgård er er født i 1964.

«Det er bittert å tenkte på at en abort i 1964 hadde gitt mange mennesker en enklere hverdag i 2010. Vi hadde blitt spart for Hatløy-slekta. Og din far hadde vært i live den dag i dag», står det i boka.

VEKKER HARME:  Karl Ove Knausgårds bokprosjekt har satt mange sinner i kok på grunn av sin detaljerte utlevering av familien.

Foto: Håkon Eikesdal
VEKKER HARME: Karl Ove Knausgårds bokprosjekt har satt mange sinner i kok på grunn av sin detaljerte utlevering av familien. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Yngve Knausgård, som ikke ønsker å kommentere brevene.

Forlagssjef i Oktober, Geir Berdahl, ønsker heller ikke å kommentere de påståtte trusselbrevene som omtales.

• Les Dagbladets anmeldelse av «Min kamp. Sjette bok» her.