Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knausgårds fotballbok får korrekturstryk

Mener den svertes av dårlig språkvask.

Karl Ove Knausgård. Foto: Åsa Wallin
Karl Ove Knausgård. Foto: Åsa Wallin Vis mer

Karl Ove Knausgård og svenske Fredrik Ekelund har gitt ut bok om fotball-VM i Brasil 2014 under tittelen «Hjemme-borte». Boken rommer 75 brev forfatterne sendte hverandre per mail i perioden 10. juni - 14. juli.

Skribentene roses for kunnskap og lidenskap når det gjelder både fotball og litteratur.

«Samtidig berører Knausgårds brev trekk vi kjenner igjen fra seksbindsverket «Min kamp», melder Aftenbladet videre.

Anmelderen finner boken både innholdsrik og underholdende, men skriver:

«At brevene springer ut av en hektisk skrivesituasjon, burde tilsi at forlaget ytte grundig korrekturhjelp. Her står tekstvasken til stryk».

Om boken skriver Pelikanen forlag at «Hjemme-borte» er «en fotballbok utenom det vanlige, der de to forfatterne bruker VM i Brasil og fotballen som utgangspunkt for refleksjoner rundt liv og død, kunst og politikk, klasse og litteratur».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling