DEBATT

Knebler Dagbladet fakta?

For ikke å ramme konkrete tilbud, valgte jeg å presisere at vilkåret er at tilskuddet faktisk går til å yte rettshjelp.

RETTSHJELP: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen mener Dagbladet villeder i en lederartikkel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RETTSHJELP: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen mener Dagbladet villeder i en lederartikkel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets leder 23. februar kommer i skade for å villede sine lesere. Avisa mener at Justis- og beredskapsdepartementet knebler rettshjelpsorganisasjoner fordi vi har presisert at det statlige tilskuddet til rettshjelp skal gå til rettshjelp. Tilskuddets formål er å sikre lavterskeltilbud for personer som har behov for rettshjelp, og det er en forutsetning at pengene går til slikt arbeid, ikke annet organisasjonsarbeid.

Bakgrunnen for presiseringen er en ekstern evalueringsrapport som viste at de ulike rettshjelpsorganisasjonene i svært varierende grad oppfylte målene med tilskuddsordningen. Her ble det skissert to måter å bedre måloppnåelsen: Å ta tilskuddet fra dem som ikke oppfylte målene i tilfredsstillende grad, for så å dele det ut til de med høyere måloppnåelse, eller alternativt presisere at tilskuddsmidlene skal gå til det det er ment å sikre, rettshjelp.

For ikke å ramme konkrete tilbud, valgte jeg å presisere at vilkåret er at tilskuddet faktisk går til å yte rettshjelp. Det er dette Dagbladet mener er å kneble organisasjoner. Det er i beste fall en alvorlig misforståelse, i verste fall et forsøk på å forvrenge fakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer