Knefall for utbyggere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og alle var de enige om at Oslo trenger en byplansjef med større myndighet, kraft og visjoner...

Men begrunnelsen om hvorfor og hvordan satt langt inne hos enkelte av debattantene i Norsk Forms høring «Byplanlegging med visjoner?» i går kveld i Oslo,

Hadde det ikke vært for et par konkrete utspill fra SV-politikeren Kari Pahle om hvorfor også de skiftende politikere trenger sterkere fagfolk i ryggen, hadde vi vandret hjem fra debatten, ganske uten illusjoner om Oslo-politikerne. Hvis de andre tilstedeværende er representative. Her var det mye ull og lite sau.

Professor Rune Slagstad sa nok det mange tenkte: Fordi vi har visjonsløse politikere og byråkrater, trenger vi en sterk byplansjef som ikke anser opinionen som støy. Synet på helhetsplanen for Oslo er svekket, sa Slagstad.Utbyggerne og deres advokater er sterke og bruker sine krefter mot oss. Derfor trenger vi motkrefter i ryggen gjennom en sterk fagetat, sa Kari Pahle. Ikke mer enn det vi visste, markedet har lenge nok styrt utviklingen i Oslo. Det er bare så sjelden å høre politikere selv si det. Og da føyde John Tore Norenberg (H) til at så lenge man ligger med nesa ned i teppet, ser man ikke mønsteret. Derfor behøver vi en fagetat som løfter oss opp, slik at vi ser det.Byplansjefens rett til å gå ut med visjoner og planer, før politikerne får dem i hendene, ble også heftig diskutert. Systemet er for lukket, i dag kveles debatten.

Og det var da Kari Pahle tok ondet ved roten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer