Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kneppet ikke engang opp jakka

Andsnes begeistrer New York i krevende Brahms-konsert.

(Dagbladet.no): Pianisten Leif Ove Andsnes er solist i New York-filharmoniens oppsetning av Brahms\' pianokonsert nummer to, og får svært rosende omtale i New York Times. Stykket regnes som svært krevende å gjennomføre, både på grunn av sin lengde og sine mange tekniske utfordringer for solisten.

- Der mange pianister gjør et poeng ut av å vise hvordan de strever med stykket, gjennomfører Andsnes det mens han sitter helt rolig på pianokrakken, uten engang å bry seg med å kneppe opp dressjakka, skriver avisas anmelder.

Konsertene i Avery Fisher Hall i New York er første gang den norske pianisten jobber sammen med den anerkjente italienske dirigenten Ricardo Mutti, som viser seg å være en perfekt partner for Andsnes i arbeidet med å hente fram musikkens nærmest italienske kvaliteter, mener New York Times.

- Selv i konsertens frenetiske utbrudd av raske sekstendedeler spiller Andsnes med klarhet og artikulasjon. Andre pianister går gjerne for ren energi, men her er det pianistens atletiske vigør og nøyaktighet som skaper interesse, heter det.

IMPONERER: Leif Ove Andsnes imponerer amerikanerne i samspill med New York-filharmonien. Her i et bilde fra Oslo Konserthus i fjor. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
IMPONERER: Leif Ove Andsnes imponerer amerikanerne i samspill med New York-filharmonien. Her i et bilde fra Oslo Konserthus i fjor. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media