Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knerten til operaen - igjen!

«Lillebror og Knerten» er premiereklare i Bjørvika.

 BLIR OPERA: Her er Håkon Vestly (t.v.) og Jo Vestly sammen med "Knerten"  på den røde løperen før Barnefilmfesten i Haugesund. Historiene om «Knerten og Lillebror» er skrevet i bokform av deres kjente forfattermor Anne-Cath. Vestly og har nå blitt til både film og opera. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLIR OPERA: Her er Håkon Vestly (t.v.) og Jo Vestly sammen med "Knerten" på den røde løperen før Barnefilmfesten i Haugesund. Historiene om «Knerten og Lillebror» er skrevet i bokform av deres kjente forfattermor Anne-Cath. Vestly og har nå blitt til både film og opera. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

«Over 70 barn, 15 musikere, 9 unge komponister, en passende dæsj erfarne operasangere og en bråkjekk fururot».

Nå skal snart teppet opp, melder Den Norske Opera og Ballett i sin pressemelding.

Sangere fra Operaens barnekor, i alderen 6 - 17 år, samt unge symfonikere er med på laget.

Musikken de fremfører er nyskrevet av komponiststudenter fra Norges musikkhøgskole.

Målet med forestillingen er å gi flest mulig barn erfaring med opera som uttrykksform, heter det videre om storsatsingen.

- Opera har ingen aldersgrense, men for at formen også skal leve i årene som kommer, må dagens unge få et eierskap til den, sier regissør og produsent Gunnar Bergstrøm.

«Lillebror og Knerten» gikk for fulle hus da den hadde urpremiere våren 2012, og nå er den tilbake - denne gangen med solister fra Nasjonaloperaen, som Espen Langvik i rollen som snekkeren.

«Librettist Torgeir Rebolledo Pedersen har hentet inspirasjon fra forskjellige hendelser i Vestlys forfatterskap og plassert Knerten midt inne i en magisk operaskog. Her møter vi Karoline og Knerten natten før de skal gifte seg, og alt er gjort klart for bryllup», heter det videre om handlingen.

(NTB)