KnockOut Greg på Nilsen

Mange klager på avstand mellom musikere og publikum på større rockekonserter. KnockOut Greg & Blue Weather var stadionformatets rake motsetning.

Brylcrem og sirlig press

Bassisten sto praktisk talt i dodøra, mens vokalisten knapt hadde plass til munnspillet sitt. Alle var de ulastelig antrukket, Greg i helrød dress, de andre i mørke, alle med den typen hvite og svarte sko du kjenner igjen fra amerikanske filmer fra 40- og 50-tallet. Og Brylcrem. Alle hadde lassevis med brylcrem. I dette laget kan ikke en gang fotballspilleren David Beckham konkurrere. Selv om han har egen kontrakt med Storbritannias største produsent av brylcrem.

De skulle spilt i Kristiansand, men et eller annet skar seg med arrangøren. Derfor dro de til med en helimproviserte aften på Original Nilsen. Borti gata spilte Robben Ford, men jeg angrer ikke et sekund.

Har du lyst til å kjenne eimen av klubblivet på Manhattan fra sånn drøyt 50 år tilbake i tid? Ståbass, akustisk piano, halvakustisk gitar, et tosetts trommesett og harmonikk? Da bør du merke deg navnet: KnockOut Greg & Blue Weather. Før du aner det dukker de opp på Oslo bluesklubb (tirsdagskvelder, Smuget).