I STRUPEN PÅ FRP: Leder i kommunal- og forvaltningskomiteen, Karin Andersen (SV). Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
I STRUPEN PÅ FRP: Leder i kommunal- og forvaltningskomiteen, Karin Andersen (SV). Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Debatt: Bostøtte

Knøttsmå bad løser ikke fattigdomsproblemer

Å kutte bostøtta hjelper ingen til å få jobb, og får du jobb, får du jo ikke bostøtte.

Meninger

Bostøtta er kraftig svekket også for uføre. Da blir flere fattige og mange bor utrygt. Frp svarer at folk må i jobb. Vel, mange uføre er nettopp det og kan ikke jobbe. De som vil og kan jobbe litt, får jo ikke jobb. Å kutte bostøtta hjelper ingen til å få jobb, og får du jobb, får du jo ikke bostøtte. Det aller dummeste Frp påstår er at når de har fått vedtatt at bad nå kan bygges så knøttsmå at rullestoler ikke kan snu, skal vanskeligstilte får råd til bolig.

Disse knøttsmå leilighetene selges til markedspris, så blir det billigere å bygge. Utbygger kan tjene mer, men det hjelper ingen uføre som må betale markedspris og til og med kanskje trenger nettopp et bad med plass til rullestol. Frp viser hvilke verdier de styrer etter nå. Milliardene sitter løst i Frp når den velstående eliten får skattelette, men uføre og vanskeligstilte får moralprekener om å jobbe mer og kutt i bostøtte.

Bostøtta må løftes kraftig og uføre må få bostøtte på nivå med tidligere. Alle skal ha et trygt hjem.