DØMT: Dommeren avviser Steven Averys søknad om å få saken sin gjenopptatt. Bildet er fra rettssaken i 2005. FOTO: AP / NTB Scanpix
DØMT: Dommeren avviser Steven Averys søknad om å få saken sin gjenopptatt. Bildet er fra rettssaken i 2005. FOTO: AP / NTB ScanpixVis mer

Making a murderer

Knusende beskjed til «Making a Murderer»-Avery

Dommeren avviser drapsdømte Steven Averys søknad.

(Dagbladet): Netflix-serien «Making a Murderer», som belyser rettsprosessene mot Wisconsin-mannen Steven Avery (54), fikk seere verden over til å sitte klistret til skjermen i 2015 og 2016.

Nå har det skjedd en ny utvikling i saken. Dommeren har avslått Averys søknad om å få saken sin opp for retten på nytt, skriver ABC.

Advokaten hans, Kathleen Zellner, mente det var kommet nye bevis i saken, og ba derfor om en ny rettssak. Dommeren mener derimot at dette ikke er tilstrekkelige bevis for å få saken gjenopptatt, og skrev også at «det vil ikke bli tatt noen videre vurderinger i denne saken».

Her kan du lese hele dommerens avgjørelse.

TRUE CRIME: «Making a Murderer» strømmes på Netflix. Krimdokumentarserien tar for seg anklagene mot Steven Avery. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer

Dømt for drap

Dokumentarserien «Making a murderer» fortalte historien om Steven Avery, som ble tiltalt og dømt for voldtekt, sonet 18 år, men slapp ut etter at ny DNA-testing viste at han ikke var voldtektsmannen.

Avery stevnet delstaten Manitowoc for 36 millioner dollar for å ha sendt ham uskyldig i fengsel.

Men deretter blir Avery beskyldt for drapet på den unge fotografen Teresa Halbach. Det blir også nevøen hans Brendan Dassey. I 2007 blir begge dømt til livsvarig fengsel. I TV-serien «Making a Murderer» går filmskaperne langt i å antyde at Avery og Dassey er uskyldig dømt.

I juni i år mente en ankedomstol i Chicago at Brendan Dasseys tilståelse må settes til side. De mener drapsdommen mot Dassey må oppheves.

Avery har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

- Ny informasjon

Siden serien ble sluppet i 2015 har folk over hele verden diskutert skyldspørsmålet.

Averys advokat, Kathleen Zellner, sier de vil fortsette kampen for å få Wisconsin-mannen frikjent.

- Vi sender inn en endret begjæring for vi har nye testresultater og vitneforklaringer. De vitenskapelige testene er ikke klare. Vi er optimistiske om at Mr. Averys dom vil bli frafalt, sier Zellner til nyhetskanalen WBAY.