Making a murderer

Knusende beskjed til «Making a Murderer»-Avery

Dommeren avviser drapsdømte Steven Averys søknad.

DØMT: Dommeren avviser Steven Averys søknad om å få saken sin gjenopptatt. Bildet er fra rettssaken i 2005. FOTO: AP / NTB Scanpix
DØMT: Dommeren avviser Steven Averys søknad om å få saken sin gjenopptatt. Bildet er fra rettssaken i 2005. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Netflix-serien «Making a Murderer», som belyser rettsprosessene mot Wisconsin-mannen Steven Avery (54), fikk seere verden over til å sitte klistret til skjermen i 2015 og 2016.

Nå har det skjedd en ny utvikling i saken. Dommeren har avslått Averys søknad om å få saken sin opp for retten på nytt, skriver ABC.

Advokaten hans, Kathleen Zellner, mente det var kommet nye bevis i saken, og ba derfor om en ny rettssak. Dommeren mener derimot at dette ikke er tilstrekkelige bevis for å få saken gjenopptatt, og skrev også at «det vil ikke bli tatt noen videre vurderinger i denne saken».

Her kan du lese hele dommerens avgjørelse.

Dømt for drap

Dokumentarserien «Making a murderer» fortalte historien om Steven Avery, som ble tiltalt og dømt for voldtekt, sonet 18 år, men slapp ut etter at ny DNA-testing viste at han ikke var voldtektsmannen.

Avery stevnet delstaten Manitowoc for 36 millioner dollar for å ha sendt ham uskyldig i fengsel.

Men deretter blir Avery beskyldt for drapet på den unge fotografen Teresa Halbach. Det blir også nevøen hans Brendan Dassey. I 2007 blir begge dømt til livsvarig fengsel. I TV-serien «Making a Murderer» går filmskaperne langt i å antyde at Avery og Dassey er uskyldig dømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer