Knusende dom

Et stort ett-tall på terningen lyser imot oss når Tony Purnell skal vurdere store deler av NRK-kvelden. Her er den sett med britiske anmelderøyne:

Britisk helslakt av norsk tv

15.30: «U: Musikk: Bylarm _ spesial»

Her har vi ventet til kl 15.30, og alt vi får er en bunke musikkvideoer og noen intervjuer.

16.00: «Parker Lewis»

Enda en av disse importseriene med avskyelige unger.

16.25: «Midt i smørøyet» (r)

Alvorlige unger snakker om alvorlige temaer. Ingen smiler, ingen har det moro.

17.20: «Refleks: Forbruker» (r)

Om en gammel dame på et aldershjem som har problemer. Ganske tungsindige greier fra et lite studio. Det virker som dette er billig tv.

18.00: Barne-TV: «Huset med det rare i»

Programlederne gikk inn og ut av et drivhus og sang mye, men jeg skjønte ikke hvorfor. Det er trolig min feil, for jeg skjønner jo ikke språket.

18.30/19.00: Distriktssending/Dagsrevyen/Været

Nyhetsoppleserne er uformelt kledd og presenterer nyhetene fra et rotete studio. I England er pulten ihvertfall ryddig. Når det gjelder været, så har jo vi arvet denne norske værdama i bikini. NRK-karen så ut som en skolelærer med pekestokk.

19.35: «Da Capo!»

Her ble jeg virkelig satt mange år tilbake. Har NRK aksjer i trekkspillfabrikken? Publikum hadde ikke trent på å smile, og så triste ut.

20.15: «Fjernsynskjøkkenet»

Sa du ikke at hun overtok for en eldre dame? Denne damen ser heller ikke så ung ut. I England har vi kjendiser som lager mat. De drikker og ler og har det moro.

20.30: «Brennpunkt»

Mer problemer, denne gang en dame med vondt i ryggen. Men de kan kanskje gjøre noe for henne?

21.00: Tjueen/Redaksjon 21

Hvorfor står alle med et vannglass foran seg? Hvorfor sitter de ikke? Ikke mye glamour der, nei! (om programleder Anne Grosvold)

21.40: «Du skal høre myeø...»

Kveldens første latter. For en lettelse å se at det er folk som kan le. Kanskje det er fordi de alle er fulle? Får de gratis øl? Det er jo så dyrtø...

Om TV 2:

Det ser ut som de fyller opp med billige australske serier og gamle såperoperaer. Alvorlig debatter her også. Er folk for høflige til å miste temperamentet?

Om TVNorge:

Mye amerikansk søl.

Om TV3:

Mer amerikansk søl som «Ricki Lake» og «Melrose Place». Og «På G!» om sanitetsbindets historie. En skikkelig «turn-off!»!