Y-blokka

Knusende svar: - Toget er gått

Samtidig som demonteringen av Y-blokka er i full gang, forsøker demonstranter og SV å utsette arbeidet. Svaret fra regjeringen gir ingen grunn til å håpe på bevaring.

SNART VEKK: Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo sentrum er i ferd med å forsvinne. Tirsdag demonstrerte et sted mellom 100 og 200 personer ved å lage en sammenhengende lenke fra Stortinget opp til Y-blokka. Reporter: Knut-Eirik Lindblad. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bevæpnet med grasrotdemokratiets fremste våpenarsenal: kamprop, megafoner, bannere og engasjert oppmøte, ble det tirsdag igjen demonstrert for å bevare den rivingsvedtatte Y-blokka.

Denne gangen ble det laget en menneskelenke. Den strakte seg fra løvebakken utenfor Stortinget og opp til det høye anleggsgjerdet som nå omringer det modernistiske signalbygget i Oslo sentrum.

I henhold til pandemireglene sto ikke demonstrantene arm i arm, men holdt oransje sperrebånd mellom seg.

- Y-blokka er inne i sin 12. time, men den står ennå og det er mulig å snu, sier arkitekt og en av initiativtakerne bak bevegelsen Støtteaksjon for å bevare Y-blokka, Kjersti Hembre, til Dagbladet.

SV fremmer forslag

Aksjonistene ble servert nytt håp av stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Petter Eide (SV). Han møtte demonstrantene i bunnen løvebakken med en nyhet, som også viser hvor komplisert Y-blokka-saken har blitt.

- Jeg vil be Stortinget instruere kommunalministeren om å instruere Statsbygg om å stanse rivingen, fram til Oslo tingrett har behandlet saken i august, sier Eide til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer