Slik strømmet vi i 2020:

Knuser alle

Under det første pandemiåret strømmet nordmenn mer en noensinne. Norsk mediebarometer 2020 viser at hele 88 prosent av alle norske strømmere abonnerer på Netflix.

STRØMMEKONGE: Ifølge Norsk mediebarometer 2020 ligger strømmetjenesten Netflix på toppen av befolkningens strømmeabbonementer. 63 posent av alle norske strømmeabbonenter sier de har tilgang til tjenesten. Foto: Oliver Douliery / AFP
STRØMMEKONGE: Ifølge Norsk mediebarometer 2020 ligger strømmetjenesten Netflix på toppen av befolkningens strømmeabbonementer. 63 posent av alle norske strømmeabbonenter sier de har tilgang til tjenesten. Foto: Oliver Douliery / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Strømming har blitt mer integrert i den norske hverdagen, og stadig flere nordmenn har droppet lineær-TV til fordel for strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO.

Norsk mediebarometer 2020 viser at hele sju av ti nordmenn hadde tilgang på minst en strømmetjeneste under det første pandemiåret. Nå strømmer nordmenn mer enn noen gang.

TV-sjef i Mediacom, Marianne Massaiu mener økningen i abonnementer har en klar kobling til pandemien, men påpeker at flere faktorer kan ha spilt inn i denne strømmeboomen.

- Strømmeleverandørene fikk utrolig mye drahjelp i løpet av pandemien. Det kom også flere nye tilbydere ut på markedet, som Disney+, som fikk utrolig mange abonnenter på kort tid, sier Massaiu til Dagbladet.

Netflix regjerer

I løpet av to år har andelen nordmenn som abonnerer på en eller flere strømmetjenester økt fra 55 til hele 71 prosent. Ansvarlig for Norsk mediebarometer i SSB, Emma Schiro opplyser SSB at Netflix regjerer på den norske strømmefronten.

- 63 prosent av befolkningen har tilgang til et abonnement på Netflix, og det er den desidert mest populære strømmetjenesten for videoinnhold, sier Emma Schiro til SSB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer