Knuser drøm om Tarantino og Stieg Larsson

Lager ikke engelsk versjon likevel.

||| (Dagbladet.no): Blogger og nyhetsnettsteder som dekker film og/eller litteratur boblet over av entusiasme i morges, da meldingen kom om at Quentin Tarantino og Brad Pitt er interessert i å lage en engelskspråklig versjon av «Menn som hater kvinner».

Det var i et intervju med The Sunday Times at Stieg Larssons bror og far kom med opplysningene. I intervjuet siteres de slik:

- Vi oversvømmes av forespørsler om tillatelse til å lage film og tegneserier av «Millennium»-trilogien. Quentin Tarantino og Brad Pitt ønsker å kjøpe rettighetene for en nyinnspilling av filmen.

- Vet ingenting
Opplysningene ble videreformidlet av Varietys anerkjente filmblogger Anne Thompson - og deretter spredd videre i rekordfart.

Men i Stockholm sitter produsentene i Yellow Bird, med direktør Mikael Wallén i spissen, og klør seg i hodet.

- Jeg vet ikke noe om dette. Det er noen få som har henvendt seg til oss med tanke på kjøp av rettighetene, men såvidt jeg vet har ikke Quentin Tarantino vært blant dem, sier Wallén til Dagbladet.no.

- Men du ville visst om det hvis det var tilfelle?

- Ja, det er klart. Det er jo vi som sitter på de engelskspråklige rettighetene, sier direktøren.

Vil vente
Wallén tror kanskje Erland og Joakim Larsson har blitt misforstått.

- Jeg vet at de tidligere har sagt at Tarantino gjerne må få lov til å lage en film av bøkene, fordi de liker hans arbeid.

Foreløpig er det imidlertid altfor tidlig å snakke om noen engelsk versjon av filmen. Bare den første boka, «Menn som hater kvinner», har kommet ut i USA til nå, og selv om den var en suksess kan prisen på rettigheter bli enda høyere om også de andre bøkene selger godt.

- Dessuten er vi ikke ferdige med å lansere den svenske versjonen av filmen rundt om i verden, sier Wallén.

Quentin Tarantinos publisist har nå også benektet ryktet, via Anne Thompsons blogg.

GÅR IKKE SVENSK: Quentin Tarantino er snart aktuell med «Inglourious Basterds» på kino. Men avtaleboka er trolig ikke fylt opp med Stieg Larsson-manus etter dette. FOTO: SCANPIX/AFP
GÅR IKKE SVENSK: Quentin Tarantino er snart aktuell med «Inglourious Basterds» på kino. Men avtaleboka er trolig ikke fylt opp med Stieg Larsson-manus etter dette. FOTO: SCANPIX/AFP Vis mer