Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knuser rekordene

Neo vinner både kampen mot Matrix og om kinopublikummet.

Onsdag har Matrix Reloaded etterlengtet premiere i Norge, en uke etter førpremieren i USA. Hvis vi legger besøkstallene der til grunn, kan det bli vanskelig å skaffe seg billetter den første tida. For disse tallene tyder på at billettkøen blir lang:

  • I løpet av premieren på torsdag (inkludert noen førpremierer seint onsdag kveld) spilte filmen inn 290 millioner kroner i USA og Canada.
  • I løpet av helga spilte filmen inn 637 millioner kroner, noe som er 241 millioner mer enn den forrige rekorden for filmer med aldersgrense 17 år, som ble holdt av Hannibal. Helgerekorden for alle filmer uansett aldersgrense tilhører fremdeles av Spiderman, som spilte inn 786 millioner, melder Washington Post.
  • Oppfølgeren til Matrix har fått en langt bedre start enn den første filmen. Den dro bare inn 191 millioner kroner den første helga, 446 millioner mindre enn Reloaded. Men originalen tok seg kraftig opp etter hvert, og endte til slutt med kinoinntekter på 3,1 milliarder kroner.
  • Matrix Reloaded er allerede den fjerde mest sette filmen i år, bak Ringenes Herre: To tårn, X2: X-Men United og Chicago.

Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss og resten av folka bak Reloaded har fått lunkne kritikker i aviser og filmblader over hele verden. Men det skremmer altså ikke publikum bort fra Neos, Morpheus'og Trinitys kamp mot agent Smith og maskinhæren i The Matrix.Her kan du lese Dagbladets anmeldelse av filmen.

Se trailer fra filmen.

Si din mening!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media