Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knust lykke

Voldtektsdrama med lettvint rettferdighet.

FILM: «Brudekjolen» er et thrilleraktig drama om en ung kvinne som får livet sitt ødelagt av en gruppevoldtekt - om og om igjen. Den kvinnelige italienske regissøren Fiorella Infascella viser innsikt i voldtektsofferets tilsynelatende irrasjonelle reaksjonsmønster, men som filmfortelling blir dette noe for lettvint.

Stella (Maya Sansa) er en ung veterinærstudent som skal gifte seg. Forventningene avspeiles i ei kremkake av en bryllupskjole hun får kreert hos skredderen Franco (Andrea di Stefano). Lykkerusen blir imidlertid brutt en solfylt ettermiddag når Stella sitter ute på ei eng og leser til eksamen. Et jaktlag på fire menn sniker seg opp til henne, trekker en striesekk over hodet hennes og voldtar henne etter tur.

Stellas verden raser sammen; hun avlyser bryllupet, bryter forlovelsen, slutter på universitetet og blir redusert til geléklump av angst og selvforakt. Det er skredderen Franco som gradvis og etter lang tid greier å lokke den glade Stella ut av skallet igjen. Men han har også sine demoner. De avsløres nokså tidlig for filmens publikum, men Stella forblir uvitende nesten helt til slutt. Dermed får filmen det litt thrilleraktige spenningsnivået.

Den får en forløsning som er mildt sagt merkelig. Det virker som om regissøren ikke har ant hvordan hun skulle få dramaet i mål, og så laget en «lettvint» løsning. Dessverre gir det hele filmen et overflatisk preg.

OFFER: Maya Sansa spiller kvinnen som får livet revet i filler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media