- Knuste biler og drakk oss fulle

Annerledes innspilling for Julia Schacht og Viktoria Winge. Se bakomfilmene her.

I slutten av juli dukket den norske indiefilmen «Bambieffekten» opp på kino. Julia Schacht og Viktoria Winge spiller to jenter som har inngått en selvmordspakt, og som filmer hverandre for å dokumentere sine siste dager.

Samtidig som Viktoria og Julia filmet hverandre, endte de også opp med å skyte en rekke bakomfilmer hvor de intervjuer filmcrewet og seg selv for å promotere lavbudsjettproduksjonen.

- Vi måtte øve på å filme oss selv, siden vi filmer mye av filmen selv, forteller Julia til Dagbladet om årsaken, mens Viktoria skyter inn at «det ble litt meta».

- Bodde sammen i en klump Som skuespillere er de begge vant med å stå i senter for oppmerksomheten, mens alle som står bak gjerne blir glemt.

- Når du jobber i film som skuespiller er det alltid ditt ansikt som blir sett, men for oss skuespillerne er det alle de andre folkene og samholdet som er viktig. Det er gøy å gi fokus til dem også, sier Viktoria om filmene, som Dagbladet i dag kan vise.

«Bambieffekten» er Øystein Stenes regidebut. Hele filmen ble spilt inn i løpet av en toukers periode, hvor crew og skuespillere overnattet på hytta hvor filmen ble tatt opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alle bodde sammen i en klump. Du gikk ikke hjem klokka fire fordi da var dagen slutt, vi kunne holde på til tre om natta om vi ville det, sier Julia og beskriver lavbudsjettfilmen som en «rock & roll-produksjon».

- Biler ble knust Blant annet brakk regissøren nesten armen da han skulle gå ut av en speedbåt. Da Julia måtte øve på å bli full til en scene, ble hun ettertrykkelig skjenket av Viktoria.

- Det er en morsom måte å lage film på, uten penger og bare fordi du har lyst. Skikkelig cowboyproduksjon! Uten hester som ble skutt, men med biler som ble knust, flirer Viktoria.

Selv presterte hun nemlig å rygge en av bilene de hadde lånt av Toyota inn i en lyktestolpe.

- Vi hadde heldigvis filmet alle scenene som viste baksiden av bilen allerede. Jeg har jo egentlig ikke førerkort, ler hun.

- Men jeg hadde noen ved siden av meg som kunne kjøre, og hadde på en «L» og sånt.