Knuste D.D.E!

Dance With a Stranger hadde ett mål da de ankom Egertorget som julemusikanter i går: Å slå D.D.E. Det gjorde de.

D.D.E. la lista høyt for årets julemusikanter da de håvet inn 16025,50 kroner som årets første musikanter på Egertorget. Den summen har stått som en påle - inntil i går. Da Dagbladet ringte Frode Alnæs og fortalte at sluttsummen endte på 31750 kroner, sto jubelen i taket.

Dance With a Stranger ga alt, og ble belønnet med ny rekord. Etter konserten var fingertuppene til Frode Alnæs blå og følelsesløse.

- Men når det er for Frelsesarmeen, så er det verdt det. Vi har vært julemusikanter før, vi, og nølte ikke da vi ble spurt igjen. Man stiller opp for Frelsesarmeen, de gjør en fantastisk jobb, og det er bare hyggelig at vi kan bidra litt, sa Alnæs.

Gradestokken viste minus fem, likevel samlet det seg rundt 700 mennesker da Frode Alnæs, Øyvind Elgenes, Yngve Mo og Bjørn Jenssen slo an første tone klokka 13. Julegavehandlinga ble lagt på is i en halvtimes tid, og Alnæs fikk publikum med på klapping, dansing og synging så ingen skulle fryse fast der de sto.

Men lommebøkene fikk de fram, og pengene ble trykt ned på stadig mer sprengfulle bøsser. Så blir det spennende å se da, om Dance With a Strangers rekord blir stående resten av julemusikantsesongen.