Knuste gitaren - måtte til sjukehus

Thomas «St. Thomas» Hansen knuste gitaren sin og slo rundt seg med et mikrofonstativ under sin oppvarmingskonsert foran Roskilde-festivalen natt til i går. Deretter måtte han kjøres til Kongsvinger sjukehus.

Konserten på Løytnant Creutz Pub i Kongsvinger lørdag kveld var drøyt tjue minutter gammel da det oppsto uoverensstemmelser på scenen mellom Thomas Hansen og de to St. Thomas-medlemmene Espen Mellingen og Bosse Litzheim, trioen som kommende fredag ettermiddag skal spille på den blå Roskilde-scenen.

Kutt i panna

Hansen pådro seg et kutt i panna og måtte kjøres til Kongsvinger sjukehus, etter først å ha knust kassegitaren sin mot monitorhøyttalerne på scenen og deretter ødelagt et mikrofonstativ foran et syttitall sjokkerte publikummere.

- Jeg tror det var mikrofonstativet som ga meg kuttet i panna. Det virket veldig dramatisk fordi det rant mye blod, men jeg slapp å sy, sier Thomas Hansen til Dagbladet.

Trommeslager Bozze Litzheim, som til vanlig spiller i bergensbandet Ai Phoenix, bekrefter opptrinnet under konserten i Kongsvinger.

- Det var frustrasjoner i bandet, slik at konserten ble avbrutt omtrent halvveis. Det var trist at det gikk slik, men jeg ønsker ikke å kommentere dette noe mer, sier Litzheim til Dagbladet.

- Skuffende

Det er ikke første gangen det er drama på scenen under St. Thomas-konserter. Tidligere i vinter gikk det meste galt under en norgesturné, og like etterpå sto mannen bak albumene «Mysterious Walks» og «I'm Coming Home» og fjorårshiten «Cornerman» fram i Dagbladet og fortalte om problemene rundt sine depresjoner.

Da han spilte i Londons storstue Royal Albert Hall som oppvarmer for amerikanske Lambchop i mai i år, sto han på scenen og klaget over at han fikk for lite øl.

- Det er skuffende at dette skjer igjen og igjen på konsertene mine. Enten det er Royal Albert Hall eller en pub i Kongsvinger, så blir det mye følelser i sving. I Kongsvinger var det en kombinasjon av at vi ikke spilte bra nok og at folk sto og snakket mens vi spilte, sier Thomas Hansen.

Snart ny plate

Han innrømmer at det føles som en nedtur å spille på små puber i Norge etter den staselige europaturneen sammen med Lambchop.

- Det føles som om vi er satt tilbake tre år i tid, sier Thomas Hansen.

Denne uka går han i studio med sin faste produsent Robert Jønnum for å spille inn demoer av 12 låter ment for et nytt album som skal spilles inn i USA i oktober, med Lambchops Mark Nevers som produsent.