KNUSTE HÆLEN: Purified in Blood-vokalist Hallgeir Skretting Enoksen hadde en uheldig episode nylig. Her fra en mer vellykket konsert under årets Øya-festival. Foto Kyrre Lien / Scanpix
KNUSTE HÆLEN: Purified in Blood-vokalist Hallgeir Skretting Enoksen hadde en uheldig episode nylig. Her fra en mer vellykket konsert under årets Øya-festival. Foto Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Knuste hælen da han hoppet fra scenen

Nå spiller Purified In Blood med gjestevokalist.

|||Purified In Blood-vokalist Hallgeir Skretting Enoksen er nyoperert etter å ha revet opp hele hælputen da han hoppet tre meter - barbeint - fra scenen.

- Jeg skal prøve å komme tilbake til Rockefeller-konserten, sier Skretting Enoksen håpefullt fra sykesengen.

Men Rockefeller-konserten er allerede torsdag denne uken. I dagene frem til da har den ellers så energiske tungrockeren fått beskjed om å holde sengen.

Og uansett har Purified In Blood sikret seg en solid vikar:

Glenn Reaper, alias Glenn Cato Rasmussen, stepper inn på konsertene denne uken - der Hamar tirsdag 5. oktober er første konsert ut etter ulykkesopptredenen i Ås lørdag.

Purified In Blood er sammen med kameratene i Kvelertak ute på en stor turné med i alt 12 konserter, som begynte 30. september hjemme i Stavanger og skal fortsette frem til og med 16. oktober i Moss.

- Skutt med hagle Hallgeir Skretting Enoksen og Glenn Cato Rasmussen delte frem til og med Purified In Blood sin Øya-opptreden i august på vokalistjobben. Da sluttet førstnevnte for å konsentrere seg om jobben som tatovør hjemme i Stavanger.

- Vi gjør alt for bandet, og det er det som må til nå, erklærte Hallgeir Skretting Enoksen om skiftet fra å ha to vokalister til én.

Men sist lørdag gjorde altså Skretting Enoksen litt for mye for bandet:

Under konserten på UKA i Ås hoppet han fra scenen og ned nesten tre meter. Det har han gjort før under sine heftige sceneshow, men denne gangen var han barbeint. Til NTB forteller han:

- Jeg landet på en sceneskjøt. Hadde jeg hatt sko på, ville det gått greit. Jeg fortsatte å synge. Noen viste meg en video, og der ser jeg hvordan jeg tittet ned på beinet når jeg begynte å skjønne at noe var galt. Det så ut som om jeg var skutt med hagle!

Ti igjen Deretter gikk en PIB-fan blant publikum opp på scenen og sang, før Kvelertak-frontmann Erlend Hjelvik også steppet inn, har Hallgeir Skretting Enoksen blitt fortalt.

- Det bar rett til lege med meg. Hælen min er ganske ødelagt, jeg sprengte puten under. Den er nesten avrevet, og hang og dinglet. Det er en liten brist i hælen også. Nå er jeg operert og må holde sengen i tre dager, sa Hallgeir mandag formiddag, og legger ikke skjul på at det gjør svært vondt.

Konsertene som står igjen nå for Kvelertak og Purified In Blood er:

Hamar 5. oktober, Asker 6. oktober, Oslo 7. oktober, Bergen 8. oktober, Kristiansand 9. oktober, Horten 12. oktober, Drammen 13. oktober, Lillehammer 14. oktober, Trondheim 15. oktober og Moss 16. oktober.

Sterkt år For både Kvelertak og Purified In Blood har 2010 vært et sterkt år.

Purified In Blood kom med den sterke comebackplaten «Under Black Skies» i juni i år, og ble priset av anmelderkorpset. De spilte en uke i England i høst etter Øya, og det er også planer om å gi ut platen i USA.

Kvelertak på sin side slapp sitt selvtitulerte debutalbum i juni, og det gikk rett inn på 3. plass på VG-listen. Lydverkets Asbjørn Slettemark kalte platen for det «beste norske debutalbum noensinne». Også Kvelertak dro en sving til England, der de spilte på Readingfestivalen, og europaturnerte med Converge.

Etter at oktoberturneen med Purified In Blood er ferdig, legger Kvelertak i november ut på Europa-turné med Coliseum og Bison BC.

- Ballen har rullet langt på ganske kort tid, fastslo bassist Marvin Nygaard overfor NTB tidligere i år om suksessen som bråkebøttene fra Stavanger har oppnådd.

(NTB)