Knuste kneet

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Under fallskjermhopping i Bjorli klarte Ramsy Suleiman (23), kjent fra TVNorge-serien «Big Brother», å knuse kneet under landing. - Om fem uker er det på'n igjen, sier Ramsy fra sykesenga.

Hele Ramsy-familien valfartet i går til Ålesund sykehus, men ikke for å trøste «Big Brother»-helten. På et annet rom på sykehuset var nemlig broren, Hany, og hans kjæreste, med deres nyfødte barn. Den nybakte onkel Ramsy, måtte imidlertid ta til takke med gips og operasjon.

Gikk rett i bakken

Dagbladet besøkte Ramsy på sykehuset i Ålesund fem minutter før han skulle inn på operasjonsbordet. Da var han ved godt mot.

- Jeg tar det med godt humør, det hjelper. Nå skal jeg gå med gips fra skrittet til ankelen i fem uker. Når de ukene er gått er det på'n igjen, sier Ramsy fra sykesenga.

Han er en ivrig fallskjermhopper i Lesja fallskjermklubb, og mener man må regne med litt knall og fall:

- Jeg har nettopp kjøpt meg ny fallskjerm, dette var mitt første hopp. Jeg hadde ikke helt kontroll, og da jeg fikk et lite medvindskast, gikk jeg rett i bakken. Der lå det en stein som jeg selvsagt traff.

Knust kneskål

Resultatet ble en knust kneskål. Ramsy dro rett på legevakta etter ulykken, og ble sendt derfra i ambulanse til sykehuset. Det er den første alvorlige ulykken Ramsy har hatt i fallskjerm.

- Jeg kjenner jo at jeg har slått kneet. Men jeg må jo lære meg å fly den nye skjermen, og da må jeg tåle å falle litt her og der, sier Ramsy.

Klokka ni i går kveld ble han operert i kneet.

- Ramsy tar dette med humør. Han er jo bare slik, sier den andre broren Sam Suleiman til Dagbladet. Han besøkte begge sine brødre på sykehuset i går.

- Litt sprøtt egentlig. Passer jo bra at de havnet på samme sted. Det var ikke noe pent sår Ramsy hadde fått. Det var revet opp en stor flenge helt inn til beinet, og på røntgenbildet kunne man se at det var slått av en splint, forteller Sam.

Adrenalinjeger

Ramsy fikk også besøk av broren Hany på sykehuset. Men det nyfødte barnet hadde han ennå ikke sett da Dagbladet snakket med ham.

- Jeg kan jo ikke gå, sier Ramsy oppgitt.

Det er første gang han blir onkel, og midt oppi ulykken var det en lykkelig omstendighet.

- Det var veldig artig. Jeg håper å se barnet etter operasjonen, sier Ramsy.

Den nybakte pappaen er oppgitt over lillebroren.

- Han kan liksom ikke gi seg med dette. Det er noe han har i seg som han bare må få ut. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å la ham få lov til å holde på, sier storebror Hany.

Og Ramsy selv har ingen planer om å gi seg med fallskjermhoppingen.

- Slettes ikke, sier han.

kristian.sarastuen@dagbladet.no

gro.rognmo@dagbladet.no

- Jeg kan jo ikke gå!

RAMSY fra sykesenga

#

VED GODT MOT: - Det var en hard landing, sier «Big Brother»-Ramsy Suleiman fra sykesenga i Ålesund. I går knuste han kneskåla i sitt første hopp med ny fallskjerm. # Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG

GODT MOT: - Det var en hard landing, sier Ramsy Suleiman fra sykesenga.Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG