FINALISTER: Knut Anders Sørum og Nicoline Berg Kaasin er årets finalister i Stjernekamp. Lørdag kveld møtes de til musikalsk duell på NRK. Foto: Bjørn Landsem / Dagbladet
FINALISTER: Knut Anders Sørum og Nicoline Berg Kaasin er årets finalister i Stjernekamp. Lørdag kveld møtes de til musikalsk duell på NRK. Foto: Bjørn Landsem / DagbladetVis mer

Knut Anders Sørum og Nicoline Berg Kaasin finalister i «Stjernekamp»

Knut Anders er fjåsete og filosofisk, mens Nicoline drikker mye kokt vann

Dette visste du ikke om kveldens finalister i «Stjernekamp», Knut Anders Sørum og Nicoline Berg Kaasin.

(Dagbladet): I kveld står «Stjernekamp»-finalistene Knut Anders Sørum og Nicoline Berg Kaasin klare på scenen, der de for aller siste gang skal kjempe om seernes stemmer.

- Vinner for publikum

- Det er fort gjort å bli nervøs, når det er mye som skal forberedes på kort tid. Det må sitte, det må bli bra, sier Knut Anders Sørum. Han har dedikert den siste låta i kveld til alle som har stemt ham fram.

- Hvis jeg vinner, vinner jeg for publikum og alle de som har stemt, sier Sørum.

Også Nicoline Berg Kaasin håper at de som velger å stemme på henne, gjør det fordi de synes hun er flink og leverer bra.

- Har jobbet hardt

- Jeg føler jeg har jobbet så hardt denne høsten for å klare å levere så bra som mulig. Jeg har utfordret meg litt ekstra på ikke å være perfeksjonist hele tida, men heller ta litt sjanser, sier Kaasin, og legger til:

- Så hvis jeg vinner, er det altså mest for meg selv. Jeg har egentlig vunnet for meg selv allerede.

Men hvem er de når de ikke står på scenen?

KNUT ANDERS: Knut Anders Sørum har tidligere vært med på «The Voice» og representert Norge i Eurovison Song Contest. Nå skal han kjempe om seieren i «Stjernekamp». Foto: Bjørn Langsem
KNUT ANDERS: Knut Anders Sørum har tidligere vært med på «The Voice» og representert Norge i Eurovison Song Contest. Nå skal han kjempe om seieren i «Stjernekamp». Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Knut Anders Sørum (40):

- Favorittmat?

- Pizza. Jeg er en pizza-elsker.

- Favorittdrikke?

- Vann med bobler i.

- Favorittsted?

- På toppen av et fjell. Det er ikke så mange fjell på Toten, men det er mange åser.

- En artist du ser opp til?

- Aretha Franklin.

- Største forbilde?

- Det er mange gode folk. Men helt på toppen? Jesus!

- Hvordan vil du beskrive deg selv? Og hvordan vil en venn beskrive deg?

- Jeg er litt sånn grublende, og jeg tror jeg er snill. Jeg er sosial, og veldig redd for å gå glipp av noe. Manageren min beskriver meg som en blanding av prepubertal tenåring og Mahatma Gandhi. Altså, fjåsete og djup, klok og filosofisk. Jeg kan veksle fort.

- Har du noen spesielle ritualer før du skal på scenen?

- Jeg gjør sånne ting som å sette på meg ørepropper, sjekker at kostymet er i orden og, om håret ligger bra. Så er det bare å prøve å fokusere mest mulig på oppgaven jeg skal gjøre. Puste, og få roen. Så drikker jeg vann for å holde væskebalansen oppe. Det er viktig.

- Hva er din styrke og din svakhet som artist?

- Min styrke er sangen. Jeg er jo først og fremst en sanger, og jeg synger mange forskjellige stilarter. Som artist skulle jeg ønske jeg var bedre i koreografi. Det har jeg jobbet veldig mye med de siste årene, men det er fremdeles langt igjen.

- Hva er din konkurrents sterkeste side, og hva frykter du mest ved henne?

- Nicoline er veldig god på å synge og danse samtidig, og så jobber hun veldig hardt og er ekstremt flink. Hun er superbra, og jeg er kjempefan!

- Hva har du lært fra Stjernekamp?

- Det har vært mye mer nerver forbundet med Stjernekamp enn det jeg hadde sett for meg. Og, det har faktisk vært en utfordring for meg å takle nervøsiteten. Jeg har aldri hatt noe særlig problem med det tidligere.

- Kan du avsløre én hemmelighet ved deg selv?

- Jeg har en svær drage tatovert på leggen, den er det nesten ingen som har sett. Jeg var på Bali, der jeg ble kjent med noen lokale folk på ei strand. Jeg hang med dem nesten hver eneste dag i ei uke - og så kom jeg hjem med en tatovering, gitt!

- Hva skal du gjøre når Stjernekamp er ferdig?

- Jeg har gitt ut ei plate nå, så jeg skal ha releasekonsert i kulturkirka Jakob på tirsdag. I slutten av november er det rett ut i juleturne, og den skal forberedes i løpet av de neste to ukene. Jeg har ikke hatt tid til å forberede noe før, så det er NÅ det skjer. Det er bare å kjøre på, jeg skal ikke ligge på latsida.

NICOLINE: Nicoline Berg Kaasin har koret for Margaret Berger i Melodi Grand Prix, og kom til finalen i «The Voice» på TV 2 i fjor. Nå er hun klar til finalen i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Bjørn Langsem
NICOLINE: Nicoline Berg Kaasin har koret for Margaret Berger i Melodi Grand Prix, og kom til finalen i «The Voice» på TV 2 i fjor. Nå er hun klar til finalen i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nicoline Berg Kaasin (27):

- Favorittmat?

- Hamburger.

- Favorittdrikke?

- Sjokolademelk og sjokolademilkshake.

- Favorittsted?

- Sofaen hjemme i stua.

- En artist du ser opp til?

- Gabrielle. Hun er helt rå. Må også nevne Ina Wroldsen. Hun er en killer låtskriver og vokalist.

- Ditt største forbilde?

- Det vet jeg faktisk ikke helt. Jeg har mange.

- Hvordan vil du beskrive deg selv? Og hvordan vil en venn beskrive deg?

- Jeg er en positiv jente med pågangsmot. Det er vanskelig for meg å si hvordan en venn ville beskrevet meg. Kanskje litt beskjeden til tider, omtenksom og rar.

- Har du noen spesielle ritualer før du skal på scenen?

- Jeg har mange småting: Jeg pusser tenner, og hvis vi har en lang dag med mange prøver, så skifter jeg også sokker for å føle meg fresh, og ikke som jeg kommer rett fra trening. På selve sendingsdagen er det så mye nerver, at det er vanskelig å spise noe særlig mye, men jeg drikker mye varmt, kokt vann. Det er kjemperart for mange, men jeg er blitt vant til det. Jeg synes det er deilig å drikke noe varmt før jeg skal synge, og så gidder jeg ikke å lage te. Rett før jeg skal på scenen, må jeg inn i bobla mi, konsentrere meg. Det er liksom det siste.

TÅRER: Da «Stjernekamp»-artistene skulle synge opera, kjente Nicoline Berg på nervene. - Jeg gruer meg helt jævlig, sier hun. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

- Hva er din styrke og din svakhet som artist?

- Jeg får ofte høre at jeg har en egen tilstedeværelse på scenen, men jeg skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å bli god på piano eller gitar så jeg kunne spilt på scenen.

- Hva er din konkurrents sterkeste side, og hva frykter du mest ved ham?

- Det er at han synger ekstremt bra. Han har en særegen totningssoul, som jeg er veldig glad i. I kveld skal han skal gjøre operanummeret sitt. Det er et rimelig bra nummer. Men jeg må innrømme at jeg prøver å fokusere på det jeg selv skal gjøre, og ikke på det han gjør. For det vet jeg blir bra, uansett.

- Hva har du lært fra Stjernekamp?

- Jeg har lært mye om meg selv. Det er en berg-og-dal-bane av følelser. Man er under press, og det er mye nerver, og da lærer jeg mye om hva jeg tåler og hvor grensene mine går. Jeg har blitt tryggere som artist, og mer selvsikker.

- Kan du avsløre én hemmelighet ved deg selv?

- Bortsett fra det med at jeg drikker masse kokt vann? Jeg er en lesehest. Jeg er over gjennomsnittet glad i bøker. Og så er jeg kvart nordlending - det tror jeg ikke jeg har sagt før!

- Hva skal du gjøre når Stjernekamp er ferdig?

- Jeg skal i studio, og gjøre ferdig en EP som kommer i 2017. Førsteprioritet når dette er ferdig er å komme meg i studio og jobbe med egne ting. Selv om det blir rart når Stjernekamp er over, gleder jeg meg veldig til å jobbe videre med min egen karriere.

Nervøse før start

Begge finalistene har fått lovord og skryt fra dommerpanelet lørdag etter lørdag, og seerne har stemt dem videre helt til siste program. I år har rundt 800 000 seere fulgt sangkonkurransen på NRK1.

Både Sørum og Kaasin har kjent på nerver før direktesendingene.

–Hvis jeg er nervøs, blir jeg som en liten fuglunge i redet sitt, kryper sammen og ligger i fosterstilling – det gjelder å få det ut, tørre å rope det ut i stedet. Få det ut. Jeg jobber veldig med det. Det er litt rart, jeg har aldri vært nervøs før «Stjernekamp», det er nytt, sier Sørum, og legger til at han til tross for hektiske dager og mye stress, likevel ikke har mistet mye nattesøvn.

–Det har hendt jeg har våknet om natta. Jeg har vært urolig i kroppen, men så lenge jeg har ei klokke jeg kan kikke på så jeg vet at jeg ikke forsover meg, er det greit, sier han.

Også Nicoline har kjent på uro i kroppen den siste uka.

–Natt til mandag var det helt kaos i hodet med alt som skulle forberedes denne uka, så jeg fikk ikke sove. Jeg visste at det var masse å gjøre, og at vi skulle gjøre tre låter pluss åpningsnummer. Det var mye som skulle på plass, og jeg klarte ikke helt å få roen. Men jeg har sjelden problem med å sove ellers, sier Kaasin.