Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knut Haavik skriver thriller

- Mange vil kjenne seg igjen.

-  Dette blir en røverroman, en thriller. Jeg kan love at mange vil kjenne seg igjen, eller vil bli kjent igjen. Jeg sitter her på hytta i Sandefjord og skriver. Begynnelsen og slutten er klar.

Den tidligere krimjournalisten og Se og Hør-gudfaren legger mye av handlingen til pressemiljøet.

-  Så nå kan journalister, advokater og polititjenestemenn så smått begynne å skjelve i buksene?

-  Ja, du kan godt si det slik.

-  Dukker du selv opp i romanen?

-  Nei, ikke i egen person. Men flere av mine trekk vil mange helt sikkert kjenne igjen. Her kan ingen føle seg helt trygge, med andre ord.

Spiondømt drept?

I boka, forteller Haavik, dukker for lengst avdøde Gunvor Galtung Haavik opp. Hun ble tatt for spionasje for Sovjetunionen i januar 1977. August samme år døde hun i fengselet under uklare omstendigheter.

-  Hun var min fars kusine. Jeg forsøker å vise at hun kan ha blitt myrdet, eller at det fins en mulighet for at hun ble det.

Haavik sier at han vil ha boka ferdig før jul. På hvilket forlag, vet han ikke. Arbeidstittelen er av det hardkokte slaget: «Larry Kent kommer tilbake».

I 2002 ga Haavik ut selvbiografien «En ramp i rampelyset», en beretning som fikk positiv omtale. Den handlet om barndom og oppvekst, livet i VG og i Se og Hør.

-  Hvorfor en spenningsroman, Haavik?

-  Jeg har en del å fortelle, samtidig som jeg lenge har hatt lyst til å prøve meg innenfor denne sjangeren. Vi får se hvordan det går. Kanskje jeg blir refusert. Men jeg har gode konsulenter i mine to journalistsønner. De synes historien tegner bra.

Liker kulturrådet

-  Hvordan har det første året som medlem av Norsk Kulturråd artet seg, sett med dine øyne?

-  Det har vært meget interessant og givende. Da jeg kom til det første møtet, var det ingen som ville sitte ved siden av meg. Men nå er alle snille og hyggelige. Kulturrådet er et spennende forum.

Knut Haavik har slått et slag for å styrke innkjøpene av sakprosa, dokumentarer og biografiske arbeider. Dette engasjementet forklarer han slik:

-  I dag er det først og fremst jug mellom to permer som omfattes av innkjøpsordningen. Sakprosaen har kommet i skyggen.

Konsulent for Eli Hagen

Knut Haavik er konsulent for Eli Hagens bok «Gift med Carl». Om boka, som kommer før Carl I. Hagens egen, sier Haavik:

-  Her kan jeg love at noen hver får høre det. For her er det mye krutt.

HAAVIK MED HUND: Knut Haaviks skrivestue er hytta ved Sandefjord. Gjerne på altanen sammen med hunden Arg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling