Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knut Hamsun moderniseres

Tre noveller av Knut Hamsun har fått nytt liv, med handlingen lagt til vår tid - og er snart klar for filmatisering. Episodefilmen «Tørst» kommer på kino om et års tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvinnelige regissører - Nathilde Overrein Rapp, Karoline Frogner og Maria Fuglevaag Warsinski - skal lage hver sin halvtimes film, som til sammen skal presenteres som «Tørst».

Utradisjonell

Fellesnevneren for de tre episodene er at de alle bygger på noveller av Hamsun, som alle er omarbeidet av norske forfattere og gjort hundre år yngre.

Det er Håvard Rem, Hans Petter Blad og Vigdis Hjort som har skrevet manusene, basert på henholdsvis «En erkeskjelm», «Hemmelig ve» og «Kvinneseier».

- Det er ikke en tradisjonell Hamsun-adapsjon akkurat, novellene er bare brukt som utgangspunkt og inspirasjon, sier Sølve Skagen ved Statens studiesenter for film.

Serie

Skagen skal produsere filmen, sammen med Tom Remlov i Norsk Film, som er initiativtakeren til det som er ment å skulle bli en serie episodefilmer. «1996: Pust på meg» var den første, under planlegging finnes også en film med tittelen «Norway».

Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille i Hamsun-filmene, men opptakene er planlagt satt i gang i februar neste år. «Tørst» skal ha kinopremiere i 1998, sannsynligvis seint på året.

De tre regissørene har variert erfaring fra både dokumentar-, novelle- og kortfilmer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!