TVILENS MONUMENTER: Knut Henrik Henriksen bruker byråkratiske og byggetekniske standarder som utgangspunkt for kunstnerisk arbeid. Særlig A-standarden for papirformater har inspirert til en rekke prosjekter, og ryddet tvilen av veien. Her fra utstillingen «Monuments of Doubts» i London. Foto: Andy Keate
TVILENS MONUMENTER: Knut Henrik Henriksen bruker byråkratiske og byggetekniske standarder som utgangspunkt for kunstnerisk arbeid. Særlig A-standarden for papirformater har inspirert til en rekke prosjekter, og ryddet tvilen av veien. Her fra utstillingen «Monuments of Doubts» i London. Foto: Andy KeateVis mer

Knut Henrik Henriksen er et A4-menneske. Derfor blir det mye original kunst

Arve Rød: Tvilstilfeller.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ISO 216. DIN 476. 1:?2. 226. Denne rekka med numre er ikke inngangskoden til Frimurerlosjen eller en kryptert melding fra Illuminati.

 Tvert imot - den er tall som forteller oss ganske mye om den bygde verdenen omkring oss. Og, i denne sammenhengen ikke minst, er de å anse som både kunstnerisk materiale og innhold. Jeg snakker om kunstner og Berlin-boer Knut Henrik Henriksen.

Anledningen er ei bok som akkurat nå er på vei til landet fra det anerkjente forlaget Walther König i Köln: Architectural Doubts, en grundig gjennomgang av 46-årige Henriksens kunstneriske arbeid fra de siste to tiåra. Det er en massiv sak mellom myke permer, kunstferdig utformet, overdådig illustrert og ved første øyekast også noe kaotisk sammensatt, med side 1 bakerst og et 31-sifret(!) sidetall som ønsker oss velkommen på første oppslag. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn