Stjernekamp

Knut Marius vant «Stjernekamp»

Stakk av med seieren under lørdagens finale.

VINNER: Knut Marius Djupvik (32) har vunnet 2020-sesongen av «Stjernekamp». Bilder fra NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knut Marius Djupvik (32) har vunnet 2020-sesongen av «Stjernekamp» på NRK. Han møtte Sandra Lyng (33) i den nervepirrende finalen lørdag kveld.

- Det føles helt vilt. Det føles mye større enn det jeg kan fatte akkurat her og nå. Jeg er bare superglad, det føltes som om hodet mitt holdt på å eksplodere da jeg fikk vite svaret, sier Djupvik til Dagbladet.

Han sier han aldri hadde forventet at han skulle komme så langt i konkurransen.

- Å komme til finalen, og greie å vinne, er helt ubeskrivelig. Det er ekstremt stort.

DRO PÅ: Knut Marius Djupvik i lørdagens finale. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
DRO PÅ: Knut Marius Djupvik i lørdagens finale. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Forklarer låtvalg

Valget av finalelåt falt på Queens «The Show Must Go On». Den dedikerer han til alle i kulturbransjen som sliter som følge av coronakrisa.

- Det er en viktig låt i denne tida her. Vi er en bransje som ligger brakk. Mange må slutte i jobbene sine, og kan ikke være musikere lenger. Selv om alle er med på dugnaden, er det rart å se. Jeg prøver å minne meg selv og publikum på at «the show must go on». En dag skal vi tilbake igjen, og invitere så mange som vil komme på show.

Sandra Lyng jublet på sin side over andreplassen.

- Hvis noen hadde sagt til meg for et par uker siden at jeg skulle komme på andreplass i «Stjernekamp», med disse fantastiske deltakerne, hadde jeg ikke trodd på det.

Også Lyng valgte en finalelåt med en spesiell betydning: «Titanium» av David Guetta og Sia.

- De som følger med og kjenner litt til meg vet at jeg brenner veldig for psykisk helse, og for at unge skal føle seg gode nok. Jeg ville at låten skulle gå ut til dem, sier hun, og utdyper:

- Jeg og mange andre har reist oss. Det er vanskelig og tøft å reise seg når man ligger nede.

Dette er finalistenes bakgrunn

I dommerpanelet satt fjorårets vinner Bilal Saab (21), artist Maria Mena (34) og journalist og programleder Mona B. Riise (48), som har vært fast innslag gjennom hele sesongen.

Lørdag kveld kunne de to finalistene glede seerne med tre låter hver. Én reprise fra høstens sesong, én låt fra eget repertoar, og en egenvalgt finalelåt. Det skriver NRK.

GA ALT: Artist Sandra Lyng. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
GA ALT: Artist Sandra Lyng. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Lyng ble kjent da hun som 16-åring deltok i sangkonkurransen «Idol» i 2004. Mange kjenner henne fra kjempehiten «Sommerflørt», som hun slapp året etter sammen med rapperen Philip Ruud.

Djupvik ble for alvor kjent da han stakk av med seieren i sangkonkurransen «The Voice» i 2013, og har seinere vært å se som musikalartist i flere sceneoppsetninger.

Mestringsfølelse

«Stjernekamp»-deltakelsen har ikke bare vært enkel for Lyng. På Instagram har 33-åringen tidligere skrevet om at hun fikk et angstanfall under en generalprøvene.

«En time før sending i går så knøt det seg i halsen min. Det ble vanskelig å puste. Angsten tok over», skrev hun i et Instagram-innlegg.

Tidligere har Lyng fortalt Dagbladet at angsten bunner i en følelse av å ikke være bra nok. Å delta i «Stjernekamp» hadde imidlertid hjulpet stort, sa hun – og hun fryktet ikke gjentakelse på finalekvelden.

- Jeg håper at angsten ble med den ene sendingen. Det kommer av at jeg ofte tenker at jeg ikke er god nok, men «Stjernekamp» har gitt meg mestringsfølelse og en tro på at jeg kan klare ting, fortalte 33-åringen, og fortsetter:

- Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger og koselig kommentarer. Folk har faktisk stemt på meg, så det føles ut som jeg har en skokk med venner i ryggen. Med det blir man jo mer rakrygga og sterk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer