BYTTER JOBB: Den profilerte statssekretæren i Kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, blir ny direktør i Fritt Ord - åtte måneder etter at han ble statssekretær. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BYTTER JOBB: Den profilerte statssekretæren i Kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, blir ny direktør i Fritt Ord - åtte måneder etter at han ble statssekretær. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Knut Olav Åmås blir direktør for Fritt Ord

Slutter som statssekretær.

I en pressemelding opplyser Kulturdepartementet at stassekretær Knut Olav Åmås (45) fratrer sin stilling for å bli direktør i Fritt Ord.

Han har i dag bedt Statsministerens kontor om å få fratre sitt embete i Kulturdepartementet.
Saken skal opp i statsråd fredag om ei uke.

Fritt Ord skriver at Åmås vil tiltre til høsten.

Les mer her.

- Åtte intense måneder - Jeg er veldig glad for å ha fått nesten åtte intense måneders erfaring som statssekretær. Jeg har aldri lært så mye om det norske samfunnet, og fått delta i en avgjørende startfase for et politisk prosjekt som jeg har svært stor tro på, sier Knut Olav Åmås i pressemeldingen.

Åmås gikk til jobben i Kulturdepartementet fra stillingen som kulturredaktør i Aftenposten.

Han får ros av kulturministeren, som sier:

- Det har vært en stor glede å samarbeide med Knut Olav Åmås i disse månedene, og jeg beklager at han nå slutter hos oss. Jeg ønsker ham lykke til med nye og spennende oppgaver, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Framskyndet offentliggjøringen Knut Olav Åmås ble utnevnt til statssekretær for kulturminister Thorhild Widvey ved regjeringsskiftet 16. oktober 2013.

Georg Fredrik Rieber-Mohn, styreleder i Fritt Ord, opplyste tidligere i dag at navnet på den nye direktøren ville bli offentliggjort i løpet av uka som kommer. Nå valgte altså departementet å imøtekomme spekulasjonene allerede i dag.

Knut Olav Åmås tar over jobben over jobben etter Erik Rudeng (68), som har vært direktør i stiftelsen siden 2001. Han går av med pensjon.

Til Fritt Ord sier Åmås:

- Stillingen som direktør i Fritt Ord er en av de viktigste og mest spennende i norsk samfunnsliv. Mulighetene er unike til å stimulere den kritiske og kunnskapsbaserte samfunnsdebatten i Norge.

Fritt Ord er en privat stiftelse, stiftet i 1974, som jobber for å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord.