I STEIN: Knut Reiersrud la sjøl ned steinen på Blues Walk Of Fame i bluesbyen Notodden. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
I STEIN: Knut Reiersrud la sjøl ned steinen på Blues Walk Of Fame i bluesbyen Notodden. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / DagbladetVis mer

Knut Reiersrud i stein på bluesens æresgate

Innlemmet i Blues Walk of Fame på Notodden.

NOTODDEN (Dagbladet):  Gitarkunstneren Knut Reiersrud er innlemmet i Blues Walk Of Fame på torget i Notodden.

En levende, to døde. Han var sjøl til stede og la ned steinen.

- Tusen takk for dette. Det synes jeg er veldig hyggelig. Det er fantastisk å være en del av dette. Jeg skal være snill med jentene, så denne steinen skal få leve lenger enn Bill Cosbys, sa Reiersrud til munter applaus.

Avdøde Koko Taylor og Pinetop Perkins var representert ved henholdsvis «arvtakeren» Shemekia Copeland og Pat Morgan fra The Pinetop Perkins Foundation, som har levert flere ting til Notoddens eget Blueseum, og gitaristen Bob Margolin.

Kastet glans Little Steven var også med og kastet glans, som han har gjort de to døgnene han tilbrakte på Notodden før han i dag returnerte til USA.

Andre artister som er nedfelt i gatelegemet er blant andre Charlie Musselwhite, Notodden Bluesband, Reidar Larsen og Kristin Berglund.

B.B. King-hyllest Knut Reiersrud var også en del av nattas hyllest til B.B. King i bluesteltet, der han fikk æren av å gjøre blant annet «The Thrill Is Gone» med B.B. Kings trommeslager gjennom 30 år, Tony Coleman, og bassisten Jerry Jemmont, som var med på innspillinga av Kings glansnummer i 1970.

Kapellmester var Telemarks egen Kid Andersen.

Reiersrud spiller i ettermiddag på Folk & Blues Stage. Festivalen avslutter i morgen med gratiskonsert med Odd Nordstoga.

PÅ GATEPLAN:Knut Reiersrud har gjort jobben. Han er blitt en "gategutt". Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
PÅ GATEPLAN:Knut Reiersrud har gjort jobben. Han er blitt en "gategutt". Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer