Knut Værnes

Værnes og Vertavo i skjønn forening.

CD: Å gå i sine egne spor kan være skummel gjerning. Men når gitarist/

plateselskapsgründer Knut Værnes først har falt for fristelsen til å nyspille et utvalg av sine tidligere utgitte låter, skjer det med en klar idé: å gi dem et kammermusikalsk uttrykk i tett samspill med en av verdens ledende og minst sjangerlåste strykekvartetter, Vertavo.

Til slikt trengs arrangementer, og nøkkelen til at «A Night in Cassis» er blitt så vellykket, er ikke minst nettopp Eivind Buene (3) og Morten Halles (7) arrangementer. På utsøkt vis er de lojale overfor enkelheten i Værnes' melodier, samtidig som de uten å virke pretensiøse tilfører dem masse merverdi.

FRA FØRSTE FORLØP i «Venezia» (arr. Buene) låter Knut Værnes og Vertavo-kvartetten som skapt for hverandre. Strykerne tar tak i arrangementene med suveren autoritet og tolkningsvilje, og en åpenbart inspirert Knut Værnes finner sin plass i musikken med smilende virtuositet.

Til tider låter det så hakesleppende vakkert og helt at «A Night in Cassia» må være en åpenbar Spellemannpris-kandidat i Åpen klasse når den tid kommer.