Knutbys mørkeste hemmelighet

At Jesus er både Gud og menneske, er kjent barnelærdom. Ikke fullt så kjent er at det også gjelder Åsa Waldau fra Knutby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIRKSOMHETEN TIL pinsemenigheten i Knutby viser farene ved en magisk virkelighetsforståelse i vår kultur. Den illustrerer at det demokratiske prosjektet om alle menneskers «like» tilgang til guddommens tale kan bli et fascistisk prosjekt, der visse mennesker har mye høyere menneskeverd enn andre. Noen konsekvenser har vi sett i deres konkrete uhyggelighet. Men vi har ikke sett alle.Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for å ha «påvirket» Sara Svensson å ta livet av Alexandra Fossmo og forsøke å myrde Daniel Linde. Et antall «anonyme» tekstmeldinger stod sentralt i rettssaken. Sara hadde tolket dem som anmodninger fra guddommelig hold om å hjelpe Gud å «ta hjem» to personer.Etter halvannet års samtaler med Helge, forteller han meg i mai i år at det ikke er han som har forfattet tekstmeldingene, han har bare formidlet dem videre - fra Åsa Waldau.En annen hemmelighet han gir meg innsyn i noe tidligere, er den såkalte Tirsaprofetien. Den største og mørkeste hemmeligheten man i den indre krets i menigheten sier seg å forvalte, er nemlig hemmeligheten om at Åsa Waldau «er» Kristi Brud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer