- Knutepunkt-festivalene er døde

Stortinget har i det stille lagt ned knutepunktordninga helt. Også festspillene i Bergen og i Nord-Norge har mistet knutepunktstatus.

USIKKER FESTIVALMORO: Disse jentene, flere av dem trygt ikledd den velkjente festivalshortsen, hygget seg på Øyafestivalen i år. Øya er en av festivalene som fra og med i går ikke lenger har knutepunktstatus. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
USIKKER FESTIVALMORO: Disse jentene, flere av dem trygt ikledd den velkjente festivalshortsen, hygget seg på Øyafestivalen i år. Øya er en av festivalene som fra og med i går ikke lenger har knutepunktstatus. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omdiskuterte knutepunktordninga for festivaler er død.

Stortinget flytta i går alle knutepunktfestivalene over til Norsk kulturråd. En knutepunktfestival var betegnelsen på en ledende festival innen sitt område og ga en garanti for statlige overføringer over statsbudsjettet. 

Nå er det ingen slike festivaler igjen. Fra og med neste år må de gamle knutepunktfestivalene, som Øya og Moldejazzen, konkurrere om statsstøtte på lik linje med resten av Norges festivaler.  

- Død og begravet Noen har hevda at å favorisere 16 festivaler har vært konkurransevridende og urettferdig. Andre sier knutepunktordninga har bidratt til å bedre toppnivået på norske festivaler gjennom å tilby gode rammer og økonomisk stabilitet. 

- Knutepunktordninga er nå død og begravet, slår Anette Trettebergstuen i Ap fast.

Det var hennes partifelle og tidligere kulturminister Trond Giske som i sin tid opprettet ordninga som var ment til å løfte Festival-Norge ved å bygge festivalbastioner.

Trettebergsuten beklager at Stortinget i går satt siste spiker i ei kiste kulturminister Thorhild Widvey (H) snekra sammen i statsbudsjettet for 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer