Kø av Orderud-bøker

Forlag, journalister og alle de fire dømte kjemper nå om å fortelle sin versjon av norgeshistoriens mest omtalte drapssak. William Nygaards forlag Aschehoug er først ute, med boka til Kristin Kirkemo Haukeland (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aschehoug har sikret seg rettighetene til å gi ut Kristin Kirkemo Haukelands bok. Etter det Dagbladet erfarer, skal en av årsakene til Kirkemo Haukelands selvbiografi være at hun ønsker å sikre sønnen økonomisk trygghet.

- Aschehoug forlag jobber på et bokprosjekt med Kristin Kirkemo Haukeland. Ut over dette har vi ingen kommentarer, sier kommunikasjonssjef Even Råkil i Aschehoug.

Forlagsredaktør William Nygaard skal ha besøkt Kirkemo Haukeland på Bredtveit kvinnefengsel, og hatt kontakt med forsvarerne. Nygaard selv er på ferie i Hellas, og vil ikke kommentere bokavtalen.

Får journalisthjelp

Dagbladet skrev 6. april at Kirkemo Haukeland, som ble dømt til 16 års fengsel for medvirkning til trippeldrap, ønsker å skrive bok om sitt liv og om Orderud-saken. Hun får skrivehjelp av journalist Odd Myklebust i Drammens Tidende. Myklebust har fått utmerkelse av Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

Kirkemo Haukeland er ikke alene om å få skrivehjelp. Journalist Tore Eriksen i Nettavisen, som dekket Orderud-saken, bekrefter at han skal hjelpe Lars Grønnerød med hans selvbiografi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer