Kø for norsk glampønk

Norske artister som Thomas Dybdahl og Silver viste seg fram fra sine beste sider på Austin-scenene natt til i går. Men enda viktigere er det å være best i nettverks-VM.

AUSTIN (Dagbladet): Silver skrudde på storsjarmen i Austin, og fikk mye besøk på bakrommet.

Etter nok en overbevisende halvtime med glampønking natt til i går, var det tendenser til kø på vei inn i det lille avlukket som fungerte som «backstage» for de unge rockerne. Sony Music Japan - som har Maria Solheim og Cato Salsa Experience i stallen - er de første som stikker fram hånda for å takke for en bra konsert.

Sunn fornuft

- Dødskult! Men det betyr foreløpig ingenting at Sony er her, eller at de sier de likte det. Men det er selvsagt kult at de likte det, sier Ivar Nikolaisen med sunn fornuft i stemmen. Og mens Turbojugend-medlemmer fra Nederland og Austin finner hverandre utenfor, braser to representanter for vederlagsorganisasjonen BMI (et av tre USA-selskaper som tilsvarer norske Tono) inn i avlukket, sammen med A&R-mannen Justin Kalifowitz fra publishingselskapet Spirit Music Group. Han oppdaget Silver under Alarmprisen i Bergen nylig, og overbeviste Samantha Cox og Beka Callaway om å se dem. De angrer ikke:

- Silver er best!

- Det beste jeg har sett på hele uka. Det har vært mange sutrete, humørløse band her, men det strålte av Silver. De er rockstjerner, mener Cox.

- Det blir litt sånn VM i nettverking. Jeg sitter igjen med en god bunke visittkort og et godt utgangspunkt for noen forretningslunsjer når jeg skal til New York i mai. Et av selskapene som har meldt seg, heter Blue Hammock, og sjefen der hjalp Westlife til et gjennombrudd, av alle ting, sier Silver-manager Thomas Reim fornøyd. Men han selger ikke skinnet før sølvreven er skutt.

- Det er så dumt å skryte av ting før man har konkrete avtaler. Men vi er veldig fornøyde med hele oppholdet, og føler at vi har tatt et steg videre, sier Reim.

VAKTE OPPSIKT: Silver med Ivar Nikolaisen i spissen er et livefyrverkeri som ble lagt merke til i Austin i Texas under South By Southwest-festivalen. Etterpå var det tilløp til kø inn til bakrommet for å takke for en bra konsert.