TV-anmeldelse: «Jungle Cruise»

Ko-ko skurk stjeler showet

«Jungle Cruise» er overlesset, men kommer seg i havn likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Disneys nye spillefilm «Jungle Cruise» inneholder ikke mange originale piksler. Ikke dermed sagt at den er uten sin sjarm.

Filmen er basert på en av de mest populære attraksjonene i Disneyland - en elvebåtreise gjennom verdens mest ikoniske vassdrag. Den er også inspirert av alt fra Humphrey Bogart og Katharine Hepburns klassiker «Afrikadronningen», Buster Keatons slapstick og Indiana Jones-filmene til «Kampen om den grønne diamant» og 1999-versjonen av «Mumien» (som begge igjen var inspirert av Indiana Jones).

Men aller mest er den, på godt og vondt, inspirert av Disneys egen «Pirates of the Caribbean». Som også var tuftet på en Disneyland-attraksjon.

Slyngler og gubber

Året er 1916, første verdenskrig raser, og den buksekledte forskeren Lily (Emily Blunt) tar saken i egne hender da hun ignoreres av de sidrumpa gubbene i Londons Royal Geographical Society. Hun har nemlig kommet på sporet av en gjenstand som kan lede henne til Livets tre, skjult dypt inne i Amazonas-jungelen.

I rette hender vil treets kronblader gi helbredende kraft. I gale vil de kunne erobre verden. Sammen med sin nebbete bror McGregor (Jack Whitehall) chartrer Lily slyngelen Frank (Dwayne «The Rock» Johnson) og elvebåten hans til å ta dem opp Amazonas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer