Storslått filminnspilling på Kjerag:

Kobler helikopterlandinger til «Succession»

Søknad om filminnspilling på Kjerag vekker spekulasjoner.

TIL KJERAG? Kanskje vil hovedrolleinnehaveren Jeremy Strong ta turen til Kjerag og Lysebotn de kommende ukene. Strong spiller en av «Successions» hovedpersoner Kendall Roy. Her avbildet under årets Emmy-utdeling, hvor serien stakk av med to priser. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
TIL KJERAG? Kanskje vil hovedrolleinnehaveren Jeremy Strong ta turen til Kjerag og Lysebotn de kommende ukene. Strong spiller en av «Successions» hovedpersoner Kendall Roy. Her avbildet under årets Emmy-utdeling, hvor serien stakk av med to priser. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september i år, meldte VG at HBO i en pressemelding bekreftet at deler av den fjerde sesongen av «Succession» vil spilles inn i Norge denne høsten.

Foreløpig har Bergens Tidende meldt at den prisbelønte serien skal spille inn på Vestlandet, og at en av episodene vil bli spilt inn på Juvet landskapshotell på Sunnmøre.

Nå skriver lokalavisa Strandbuen at et amerikansk filmteam gjør sitt inntog i Lysebotn i Sandnes kommune fra 15. til 30. september.

I lys av dokumenter avisa har fått tilgang på, lurer de nå på om den storslåtte innspillingen kan settes i sammenheng med «Succession»-innspillingen.

124 helikopterlandinger

Strandbuen har fått tilgang på sakspapirer fra verneområdestyret for Setesdal Vesthei, Ryfylkeheiane og Frafjordheiane, hvor det kommer fram at Film in Norway har søkt om 124 helikopterlandinger på fjellet Kjerag over en periode på 10 dager fra 15. september.

Her kommer det også fram at helikoptrene skal brukes til å frakte filmmannskap og -utstyr i forbindelse med filmopptak for et globalt kringkastings- og strømmeselskap, melder avisa.

Styret sa først nei til den opprinnelige søknaden, som gjaldt 200 landinger, som ble behandlet 28. juni, men 11. august fikk de løyve for å gjøre 124 helikopterlandinger på Kjerag likevel.

SUCCESSION 3: Logan Roy og hans knivende arvinger er klare for en ny runde, i tredje sesong av satireserien. Vis mer

- Står i sentrum

I godkjennelsen av søknaden ble det blant annet lagt vekt på at det britiske produksjonsselskapet har god kunnskap og erfaring med å operere innenfor vernet område, at tiden på året begrenser innvirkningen på naturmangfoldet, samt at innspillingen vil få betydelige økonomiske ringvirkninger for Kjerag.

I søknaden fra Film in Norway understreker selskapets daglig leder, Joachim Lyng, at Kjerag er en sentral del av fortellingen.

- Kjerag står i sentrum av hele fortellingen, og med størrelsen på kunden og kvaliteten på teknologien som skal benyttes til å kapre Kjerag sin skjønnhet, vil dette prosjektet være en stor reklamemulighet for norsk natur. Ikke bare for Kjerag, men også for hele regionen og norske naturopplevelser.

Strandbuen opplyser om at de ikke har lyktes med å få bekreftet om det er «Succession» som skal spilles inn på Kjerag de kommende ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer