Koblet mora med «Tore på jordet»

TVNorges nye supersjekker, Lise Askvik (33), kan alt om å koble folk. Hun fant til og med en ny mann til mor.

I sin barndom hadde TVNorge stor suksess med programmet «Reisesjekken». Nå satser kanalen igjen, men med et mer tidsriktig program med yngre deltakere, høyere tempo og interaktivitet med seerne.

Helnorsk program

«CYou» er navnet på nyskapingen, skapt av det norske tv-produksjonsselskapet Cee.tv med frontfigurer som Trygve Rønningen og tidligere TV2-sjef Finn H. Andreassen i ledelsen. Premieren på «CYou» er på TVNorge fra midten av mars. Det skal sendes ukentlig, i første omgang i 12 uker. Lise Askvik har fått jobben med å koble deltagerne i programmet sammen.

Programmet er todelt og inneholder en del interaktive elementer for seerne. Deltakerne, tre kvinner og tre menn, skal først stemme ut to av deltakerne. De fire som er igjen stemmes ut av publikum i salen. Paret som sitter igjen skal ut og reise sammen, med hvert sitt videokamera.

- Hva som så skjer er helt opp til de to, men vi håper jo at de skal finne hverandre, sier produsent Ingar Kristiansen til Dagbladet.

Nettregistrering

For å delta i tv-showet må man registrere seg på programmets nettside. Får man ikke være med i selve datingprogrammet kan man likevel forsøke å få en date, enten med deltagerne eller noen blant publikum. Under hele programmet vil nemlig kallenavnet på forskjellige publikummere dukke opp på skjermen. Ved å sende inn en SMS med personens kallenavn og sitt eget navn vil man få vite om seeren og publikummerens profil matcher hverandre. Gjør de det kan søt musikk fort oppstå.

Variert bakgrunn

33 år gamle Lise Askvik er utdannet journalist ved Journalisthøgskolen i Oslo. Hun har tidligere tv-erfaring fra «God Kveld Norge» og «Dokument 2» på TV 2, «Blondie-Guiden» på Metropol og programleder for en direktesendt veldedighetsaksjon på TVNorge. Ellers har Askvik jobbet som programleder og reporter i Radio 1 Oslo og ved siden av «CYou» er hun også programleder på balladeradioen Klem FM.

Skaffet mora en mann

- Har du noen erfaring med å koble mennesker?

- Ja, absolutt. Jeg kobla moren min med Tore som hun er sammen med nå?

- Fortell

- For halvannet år siden sa hun til meg at hun var lei av å være singel. Da hadde hun bodd alene i fem år. Søstra mi og jeg tok kontakt med et ekteskapsbyrå og de fant fram til en skogsarbeider som heter Tore. De traff hverandre, og nå har de hengt sammen i over ett år og er veldig glade i hverandre, sier Askvik.

- Vi kaller han «Tore på jordet». Han har et hus som står på et jorde, forstår du, ler Askvik.

Selv har Lise Askvik funnet sin drømmemann. For fem år siden traff hun Espen i Trysil. Nå har de kjøpt hus og hund sammen nord for Oslo.

KIRSTEN GIFTEKNIV:</B> Lise Askvik trenger 72 deltakere til TVNorges nye sjekkeprogram på TVNorge.