Kødder med Erna

Aslak fra Gatas Parlament med ny barneplate.

BLÅNISSE PÅ TAKET: Statsminister Erna Solberg blir framstilt sim nisse i Aslak Borgersruds nye plate
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLÅNISSE PÅ TAKET: Statsminister Erna Solberg blir framstilt sim nisse i Aslak Borgersruds nye plate Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Aslak Borgersrud kjent fra fra hiphop-bandet Gatas Parlament er kjent for sine sarkasmer og frekke spark oppover.

Politisk barneplate I det som ha karakteriserer en politisk barneplate, sammen han har laget sammen Igor Dunderovic fra Bosnia, synger han om framgangsmåten for å styrte statsministeren.

Den pensjonert rapperer Aslak Borgersrud fra det revolusjonære rap-kollektivet Gatas Parlament mener:

«Vi har funnet en formel på hvordan billedlig beskrive vårt politiske system slik at selv barn kan forstå det. Det er kurs i moderne demokrati for de aller minste - en formel på hvordan billedlig beskrive vårt politiske system slik at selv barn kan forstå det.»

«På feil side av låven» I douen Aslaks og Igors billedlige historie finnes det nemlig en stor låve, «den norske låven». Aslak og Igor er på feil side av den låven, og kjemper en kamp mot den lange armen som stikker ut av taket, kalt for «låvens lange arm».

De beskriver alle ministrene som nisser, og Erna Solberg er selveste blånissen  - eller Stasnissen som sitter på låvetaket.

De forklarer videre om hvordan man skal gå fram om man vil styrte en nisse fra taket, og formelen skal funke uavhengig om Stasnissen tilhører de blå eller de rødgrønne nissene, forklarer de.

Nato-Jens Aslak - og broren Elling Borgersrud - har i mange år underholdt, fleipet og harsellert med makt, politikk og politikere.

Onsdag formiddag fremførte Aslak og Igor sangen «Kaptein Lillemark» på God Morgen Norge, samtidig som Jens Stoltenberg ble Natosjef.

- Dette var ikke tilfeldig at de valgte å synge «Jeg er enorm, jeg er enorm, jeg er enorm, i uniform», på denne litt spesielle dagen. Enormere i uniform enn Jens Stoltenberg ble da, blir man sjelden.

Man skal ta stilling stilling til låver (lover) og regler i ung alder. Og spørsmålet gutta stiller barna: Skal man velte låven, brenne låven, eller la den stå?

BRØDRENE BORGERSRUD FRA 2005: Rappgruppa Gatas Parlaments i 2005, her med Aslak Borgersrud (t.h.) og Elling Borgersrud. Politiske og sarkastiske utspill er et kjent varemerke.
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
BRØDRENE BORGERSRUD FRA 2005: Rappgruppa Gatas Parlaments i 2005, her med Aslak Borgersrud (t.h.) og Elling Borgersrud. Politiske og sarkastiske utspill er et kjent varemerke. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer