Kødder med Kurt

Don Juan Dracula er bandet som ikke går av veien for å fleipe med sine mer etablerte artistkolleger.

Flere ganger hver eneste dag kan du se bandets morsomme og småfrekke video «Take Me Home» på Svisj på NRK2. Det er en animert film som med sin originaltet kan ende opp som en av årets nominerte til både Spellemannprisen og Alarmprisen.

I videoen følger vi en hare på sin vei rundt om på Grünerløkka, der den møter en rekke kjendiser i de merkeligste situasjoner.

-  Haren er liksom oss, da. Vi er et undergrunnsband som ikke hører til blant de store. I filmen ser vi både Hank von Helvete, Bertine Zetlitz, Espen Lind, Lene Marlin, Röyksopp, Briskeby-Lise og Ravi. Kurt Nilsen er også med, naken på en hoppestav, og han har noe på gang med Idol-Sandra. Men hva det er får bli opp til seerne, sier sangeren Henrik Lysell.

Are & Odin tror de også er med, men Don Juan Dracula avslører at det er et par av gutta i Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

-  De spurte oss om de var med, de mente å ha kjent seg igjen. Og vi hadde ikke hjerte til å si nei, men det er Ralph Myerz. Selv om vi harsellerer litt med popeliten, er det ganske uskyldig og godlynt.

Don Juan Dracula spiller 80-tallsinspirert pop et sted mellom New Order og a-ha, og startet som et rent casio-band .

Etter å ha gitt ut «Perfect Girl EP» (2001) og «Happy Boy» (2003), debuterer de denne uka med sitt første hele album. I et år har bandet fra Åsgårdstrand jobbet i studio sammen med produsent Alex Møklebust - sangeren i Seigmenn og Zeromancer som også har produsert Gåte og Delaware.

-  Han har gjort oss enda mer elektroniske enn det vi hadde planer om, sier gutta.

 DEBUTERER:  Don Juan Dracula debuterer med et album med den misvisende tittelen «Young Debutantes II». Fra venstre: Henning Krane, Henrik Lysell, Ola Eriksen og Thomas Lute. Foto: Anders Grønneberg
DEBUTERER: Don Juan Dracula debuterer med et album med den misvisende tittelen «Young Debutantes II». Fra venstre: Henning Krane, Henrik Lysell, Ola Eriksen og Thomas Lute. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Live er Don Juan Dracula kjent for sine hvite dresser og ville scenshow.

-  Vi kan ikke knuse instrumenter hver gang, til publikums skuffelse. Både Fendergitaren og Marchallforsterkeren gikk til helvete. Jeg har ikke råd til det, sier Lysell, som også er filmjournalist i ungdomsbladet Topp.

• Les ukas musikkanmeldelser!