Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kode for de yngste

Morsom historie laget på barnas prinsipper.

FILM: Det unge mattegeniet Lepel bor hos den slemme bestemora si, som, i tillegg til å tvinge han til å stjele knapper fra byens kjøpesenter, også sørger for at han må bruke hele fritida si på å sortere dem hjemme i knappebutikken.

Stikker av

Han venter stadig på foreldrene sine, som visstnok skal ha forsvunnet i en flygende ballong for mange år siden.

En dag stikker han av fra bestemora inne på kjøpesenteret, og han møter Pia, som bor der. De to blir venner, og sammen med den snille butikkmannen Max, legger de en plan for å finne Lepels foreldre.

Samtidig blir han stadig jaktet på, både av bestemoren - og av mattelæreren som vil ha han med på konkurranse.

Drømmescenario

Å bo på et kjøpesenter er et drømmescenario for mange barn. Store deler av filmen finner sted innenfor det store motemagasinets fire vegger, og utgjør en fin rammehistorie.

En gjeng voksne har gitt filmen, som heter «Lepel» i resten av verden, det veldig tidsriktige navnet «Lepel-koden».

Fikk barnefilmpris

En annen gjeng voksne ga filmen Film&Kinos barnefilmpris under Barnefilmfestivalen i Kristiansand i år. Men de som trolig vil like filmen aller best, er de den faktisk er laget for: Den yngste delen av kinopublikummet.

Castinga i filmen er vellykket, med sympatiske helter og ordentlig usympatiske skurker. Filmen tar imidlertid flere overraskende vendinger, slik at man blir underholdt hele den halvannen timen.

Det har noe å gjøre med at historien er laget på barnas prinsipper.

Og da er alt mulig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling