Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Koder for cash

I går lanserte TV3 nok et konseptprogram, og «Det perfekte kupp» var strålende moro, det - og særlig for dechiffreringsstaben i den militære etterretning. For her skal det kastes granater og knekkes koder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første episode var først og fremst et gjensynstreff i liksomvirkelighet-land. For programleder var Nils Ole Oftebro fra forrige Robinsonekspedisjon, deltakerne var alle fra fjorårets sesong av Robinson. Gjenbruk av selvlagde kjendiser er en strålende idé - dem du har sett før, vil du sikkert gjerne se igjen, tenker TV3.

Ring inn

Mette, bareier og plateartist etter Robinson-sesongen, Poppe og doktor John Olav var nå sperret inne i et studio der de skulle knekke koder og tjene penger. Programmet er interaktivt, det betyr her at det er ferdig teipet, men dersom du klarer å stokke bokstavene i kodeordet riktig, kan du for 6,50 ringe ordet inn. I går kunne du vunnet 6500 kroner. Hvis flere enn tusen seere ringte, inn tjente TV3 og Telenor inn gevinsten. Smart.

Programmet går ut på å løpe inn og ut av bur og rør, svare på Trivial Pursuit-spørsmål og knekke bokstavkoder. Og det ble riktig morsomt. Mette rakk å få sagt at Carl I. var kul og kom seg gjennom maskinskriving i strikkoppheng, med god hjelp til å finne bokstavene på tastaturet. Et høydepunkt var da de tre skulle gjette fornavn på filmstjerner. Michelle Pfeiffer og co. gikk greit, men da «Holmen» dukket opp som stikkord, lød det oppgitt: «Faen i hakke helvete! Det var typisk å skulle komme med noe norsk, da!» Men så kom de på at det fantes en Kjersti. Dette må da være det nærmeste TV3 har kommet et kulturprogram?

Trivial action pursuit

Høyt tempo, god scenografi og liksom-interaktivitet var underholdende tidtrøyte en drøy time. Oftebro leverer stemning, men behagelig lowkey - han tar ikke det hele så forferdelig alvorlig. Men allerede i første oppgave begynte oppgavene å likne farlig - bokstavkoder i full fart kan bli monotont, samme hvor mange gitterdører man må gjennom. Dersom konseptleverandørene klarer å variere oppgavene kreativt nok, kan dette fungere helt greit som actiontidtrøyte utover høsten.