Køkaos på knall konsert

Over 1000 billetter ble solgt til Phoenix-konserten, men bare 500 slapp inn. Folk var fly forbanna over å ikke få se popsensasjonen.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Dette er bedrageri. Når Quarten selger dobbelt så mange billetter som det er plass til, er dette å lure folk, sier Peter Wivestad (25) fra Kristiansand. Han var blant de mange som ble avvist i døra - til tross for gyldig billett.

Bedrageri

Det franske bandet Phoenix er en av årets store popoverraskelser, og albumet «Alphabetical» har fått kjempekritikker. Konserten på Caledonien Hall ble utsolgt. Problemet er at arrangøren legger ut dobbelt så mange billetter for salg som det det er plass til.

-  Dette er å lure folk. Å betale over 130 kroner for en vare man ikke får, er bedrageri.

-  Jeg var på plass utenfor allerede en time før konserten, men ble avvist, sier Wivestad.

Han ble stående i kø mens bandet spilte, og slapp inn da bandet spilte siste låt.

-  Jeg har vært på Quarten i fem- seks år, og dette er det sureste jeg har opplevd. Men det er ikke første gang. Nå må Quart-ledelsen rydde opp, sier Wivestad.

Frekt og uforsvarlig

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke personer som ikke kom inn på konserten, til tross for gyldig billett. En av dem er musikksjef Håkon Moslet i Petre.

-  Dette er uforsvarlig, frekt og veldig uproft av Quart-ledelsen. Her kjøper man en vare man ikke får.

Jeg skulle gjerne ha sett Phoenix. Heldigvis får jeg anledning 29. juli, da spiller de for 140 publikummere i «PetreSessions» på Marienlyst.

-  Å plassere populære band på feil eller for små scener har ført til dødsulykker.

-  Allerede i mars- april burde Quart-ledelsen forstått at Phoenix er et av årets største band, og latt dem spille ute på Odden eller i Bendiktsbukta, sier Moslet.

Festivalsjef Toffen Gunnufsen opplyser at de har et tak på 1000 billetter, som gjelder alle de forskjellige scenene på Caledonien. Salen der Phoenix spilte, har bare kapasitet på 500 gjester.

-  Vi opplyste om plassproblemer på forhånd. Bandet ville spille innendørs, mens de fint kunne fylt opp Odden med 3000 publikummere, sier Toffen.

BLE LURT: Quart-festivalen solgte 1000 billetter til en konsert med populære Phoenix, men lokalet tok bare 500. Peter Wivestad ( i blå genser bak vakta) hadde gyldig billett, men slapp ikke inn.